IDEJE ZA FRIZURE

Zaželjeli ste se promjene? Ove tri neodoljive varijante šiški pristaju svima

30.06.2021 u 16:07

Bionic
Reading

Ljeto je idealno vrijeme za promjene imidža, pa ako ste odlučiti promijeniti look uoči odlaska na ljetovanje, zašto se ne biste odlučili na malu, ali značajnu promjenu

Ako se i vi među zaljubljenicama u dugu kosu i nerado se odlučujete za šišanje, rješenje kojim ćete biti itekako zadovoljni su šiške.

One u trenu mogu dati posve nov look, skriti prve bore i nimalo nevažno - skinuti godine s lica.

Uz to, ovakve frizure posebno dobro izgledaju ljeti uz npr. lepršave haljine cvjetnog uzorka i sve one divne ljetne sandale ili natikače kakve viđamo na gradskim ulicama.

Unazad nekoliko sezona naglasak je na trendi, meko ošišanim šiškama koje lijepo padaju na čelo, a prema potrebi s ukosnicama, kopčama, rajfom ili trakom za kosu ih možete skloniti s lica kad vam dojade ili kad vam smetaju zbog vrućine.

  • +4
Alexa Chung godinama je vjerna tzv. 'zavjesa' šiškama Izvor: Profimedia / Autor: DARA KUSHNER / INSTAR Images / Profimedia

Osim toga, nisu problematične niti kad počnu izrastati jer ih možete skloniti sa strane ili kosu podijeliti po sredini i stvoriti trendi 'zavjesa' šiške.

Mislite da vam ne bi dobro pristajale šiške? Ova tri stila šiški razuvjerit će vas u trenu jer pristaju apsolutno svima.

1. Duge šiške

Šiške koje idu preko obrva i stapaju se s ostatkom kose mekim slojevima frizura je koja svima dobro stoji, a da pritom ne izgleda previše divlje. Laskaju svakom obliku lica pa dame s izduženim licem dobivaju tako vizualno malo punoće, dok djevojke i žene s okruglim oblikom lica, ovakve šiške dat će više simetrije. Zvijezda 'Igre prijestolja' Sophie Turner (Sansa) obožava ovakav stil šiški koji joj izvrsno pristaje i naglašava oči i jagodice.

2. Stepenasto ošišane šiške

Ovo je stil šiški koji izvrsno pristaje svima i u trenu će skinuti bar 5 godina. Stvoren je za svaki oblik lica - pristaje dobro i vlasnicama ovalnih, okruglih, srcolikih lica... Ove cool šiške osvojile su i glumicu Kristen Bell i kao stvorene su za nju.

3. Šiške počešljane na stranu

Šiške počešljane na stranu savršene su za one koji se odvaže prvi put isprobati šiške. Kosa može biti i nešto dulja, pa čak i padati preko očiju ukoliko vam ne smeta. Ovo je također dobra metoda nošenja svih šiški koje su izrasle, a npr. ih puštate ili niste stigli kod frizera. Laskavi rez fanastično stoji i damama okruglih lica, ali i onima s ovalnim, izduženim ili srcolikim licem. Ovakvim šiškama nije odoljela ni poznata glumica Anne Hathaway koje na njoj izgledaju nevjerojatno glamurozno.