spoj povijeti i luksuza

Zavirite u impresivni dubrovački stan s pogledom na Lovrijenac

25.07.2023 u 10:59

  • +23

Stan u Dubrovniku

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Libertas Inženjering

Bionic
Reading

Smješten u Pilama, s pogledom na Lovrijenac i zadivljujućim vrtom koji osvaja opojnim mirisima, jedinstveni dubrovački stan odiše glamuroznim daškom prošlosti. Korišten za odmor ili turističke svrhe donosi prekrasan spoj povijesti, luksuza i mediteranskog šarma

Kada se spomene Dubrovnik, prve misli obično idu prema impresivnim zidinama starog grada, prekrasnom moru te bogatoj povijesti i kulturi. No, ako ste se zapitali kako bi bilo živjeti u njegovom središtu, mjestu gdje je ispisana višestoljetna povijest, sada imate priliku zaviriti upravo na takvu jednu lokaciju.

Naime, u portfelju Libertas Inženjeringa nalazi se unikatni dvoetažni stan veličine 170,64 m2, kakav se nije čest tržištu nekretnina. Smješten je u Pilama, području koje je 'naslonjeno' na zidine, s nevjerojatnim pogledom na tvrđavu Lovrijenac. U njemu se na jedinstven način spajaju raskoš i glamurozan duh starine, a čarolija počinje već na prvom koraku: do stana vode raskošni ladanjski vrtovi ukrašeni kamenim stupovima. Vrijednost stana krije se u njegovom autohtonom izgledu, s izvornim rasporedom prostorija koji je prije svega praktičan, no pritom nije zanemarena estetska strana. Uz to, stan je danas zbog svoje očuvanosti i kulturno dubrovačko dobro.

U prizemlju se nalaze kuhinja, trpezarija, kupaonica i dva magazina, a na gornjoj su etaži tri spavaće sobe, dva salona, kuhinja i kupaonica. Uz drugi se kat veže i impresivan pogled na Lovrijenac, što svaki pogled kroz prozor čini vrijednim divljenja.

Jednako impresivan dojam ostavlja i veličanstveni vrt, ukupne površine od 178 m2, koji doživljajem i kompozicijom podsjeća na stare dubrovačke vrtove. Uz opojne mediteranske mirise i neodoljivu raskoš autohtonih biljaka, vrt zove na uživanje i predstavlja savršeni bijeg od gradske vreve, pogotovo u ljetnim danima kada u gradu vlada 'šušur'.

Ovaj dojmljiv dubrovački stan poseban je jer s jedne strane nudi mir, privatnost i dašak dragocjene povijesti, a s druge donosi blizinu svim popularnim sadržajima, jer je smješten u blizini Straduna, gradske žile kucavice.

Raritetan stan jedna je u nizu nekretnina koju Libertas Inženjering ima u svojem portfelju. Goran Pikunić, osnivač i direktor agencije, istaknuo je da klijenti uživaju u starim nekretninama s povijesnom pozadinom, baš kao što je stan u Pilama. Na pitanju kakvi su još stanovi traženi u gradu koji oduševljava svojom ljepotom i bogatom poviješću, kaže: 'Stranci su orijentirani na strogi centar grada i oduševljeni povijesnom jezgrom, no ipak im je bitna blizina mora. Klijenti s visokom platežnom moći traže posebne i drugačije nekretnine, one koje će im pružiti sve ono u čemu mogu uživati dok su na odmoru. I, naravno, privatnost daleko od gradske gužve.'