ŠAMPON VIŠE NIJE PRVI

Zašto svi regenerator na kosu nanosimo na pogrešan način

04.04.2017 u 10:35

Bionic
Reading

Kod pranja kose gotovo svi imaju istu rutinu odnosno prvo šamponiraju pa zatim koriste regenerator, ali stručnjaci kažu da bismo imali više koristi ako bismo činili obrnuto, koliko god se to čudnim činilo na prvi pogled

Šampon koristimo jer uklanja nečistoće, a regenerator stavljamo kako bismo ukrotili vlasi i manje se mučili s raščešljavanjem.

Količina regeneratora koju osoba koristi ovisi o tome kakvu kosu ima, ali malo tko ga preskače. No mnoge se žene i dalje bore sa slamnatom kosom koja neposlušno radi što želi umjesto da lijepo pada i ima volumen. Ako stručnjaci sada kažu da kosu možemo ukrotiti koristimo li prvo regenerator pa zatim šampon, nema razloga da i to ne probamo.

Stručnjaci iz tvrtke Unilever tvrde da će kosa biti mekša, podatnija i s više volumena ako prvo stavljamo regenerator pa je zatim operemo šamponom. Obrnuti redoslijed pranja ojačat će prirodni zaštitni sloj na vlasima, a šampon na kraju saprati naslage i prljavštinu pa bi kosa trebala biti glatka, ali i življa s više volumena.

Ne treba zaboraviti da se ni u ovom slučaju regenerator ne smije stavljati na korijen kose jer tada gubi volumen.