VJEŽBA, DIJETA I STRES

Zašto su Barbara Kolar i Severina tako mršave?

19.11.2013 u 10:09

  • +7

Vitka Seve, Barbara i Nevena

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Bionic
Reading

Trend mršavica nije zaobišao ni naše slavne dame, pa su nas u posljednje vrijeme mnoge iznenadile svojim izrazito vitkim linijama. Barbara Kolar svakako je prva među njima, a tu su i Severina, Nevena Rendeli...

Barbara Kolar još uvijek taji koliko je skinula kilograma, ali sudeći prema njezinom izgledu, javnost je se ne sjeća iz mršavije faze. I dok joj neki spočitavaju to da zbog gubitka kilograma izgleda mrvicu starije, Barbi se osjeća bolje nego ikad.

'Zadovoljna sam jer sam to i htjela. Ali to nije dosta. Htjela bih skinuti još tri, četiri, koliko mi fali da uđem u traperice s naslovnice Cosmopolitana otprije deset godina', rekla nam je nedavno omiljena voditeljica, naglasivši da je u njezinom slučaju skidanja kila proradio inat u smislu 'mogu ja to'.

Mršavljenje je pak za Severinu bila posljedica stresnog životnog perioda, djelomice zbog privatnih problema, ali i napornih priprema za turneju 'Dobrodošao u klub', pa nam je nedavno i sama priznala da od straha što će joj pokazati vaga više ni ne staje na nju. Ipak, čini se da se u svome tijelu osjeća više nego dobro. 'Rekli su mi da sam premršava. Ali ne znam što valja. Ne valja kad si debeo, ni kad si taman, mislim da je važno samo da si sretan', rekla nam je nedavno Severina.

U posljednje je vrijeme mnogo kilograma izgubila i Nevena Rendeli. Svojedobno je izjavila da je za to kriv svakodnevni stres. 'To je nevjerojatno - kad god sam zaželjela izgubiti koji kilogram, nije išlo, a onda čovjek upadne u stres i kilogrami se sami tope. Nije baš put koji bih preporučila, ne bih ga nikome poželjela, ali recimo da sam zadovoljna svojom trenutačnom linijom. Štoviše, mislim da bi bilo dobro dobiti još koji kilogram, zato jedva čekam odmor jer onda s guštom tamanim sve što mi dođe pod ruku', rekla je za Zdrav život.


Kilograme je mukotrpnom vježbom i novim režimom prehrane nakon poroda izgubila i glumica Ana Begić. Iako ih je u trudnoći dobila 20, u vrlo kratkom roku izgubila je čak 17 kilograma. 'Započela sam dijetu uz pomoć Nupovih proizvoda. Imam šest obroka dnevno – tri shakea, dvije juhe i čokoladicu – a sve zajedno ima 700 kalorija. Riječ je o zdravoj dijeti, kojom se u organizam unosi dovoljan broj proteina, vlakana i vitamina, i koja bi u prvoj fazi trebala trajati tri mjeseca. Prva dva mjeseca jela sam isključivo te proizvode, a sada ih dva puta dnevno mogu zamijeniti salatom, piletinom, puretinom i tjesteninom s povrćem', rekla je Ana za Gloriju.

Ipak, nije riječ samo o proizvodima, već i o redovitoj vježbi s privatnim trenerom, a tu su i tretmani koji usisavaju masno tkivo na koje glumica odlazi jednom do dva puta tjedno.

Otkako je u listopadu prošle godine voditeljica Antonija Blaće počela intenzivno trenirati u teretani i promijenila način prehrane, osjeća se, kaže, kao druga osoba.

'Potpuno sam zaboravila na brzu hranu i na peciva iz pekare. Sama kod kuće pečem kruh od crnog brašna, sa sjemenkama i bez kvasca. Ustajem u 6.30 i pojedem zobene pahuljice s voćem, a kako cijeli dan provodim na poslu, prethodno pripremim marendu, ručak i užinu pa nosim sa sobom. Zato su mi ruke, kad dolazim na posao, uvijek pune vrećica s hranom', rekla je Tonka.

Tony Cetinski
uspio je skinuti kilograme tek uz pomoć liposukcije. Sam kaže da su mu se nakon 33. godine kile samo počele gomilati pa je do 43. dobio čak 15 kilograma. Iako je prošle godine promijenio plan prehrane i počeo vježbati, kilogrami nisu nestajali. Upravo zato odlučio se za ovaj tretman kojim je skinuo četiri kilograma. 'Već neko vrijeme pazim na prehranu, a sada kada sam vidio rezultate, lakše mi je. Počeo sam i vježbati. Pazim na prehranu, a aktivirao sam se i fizički. Ne mislim na brojke, gledam samo to koliko sam poletniji. Ništa drugo. Samo to kako se osjećam. Postoji hrana koja te čini tromim, a neku ni ne osjetiš, ali nahranio si se. Treba malo paziti', rekao nam je nedavno.

A koliko dijete u nekim slučajevima mogu biti opasne, pokazuje i slučaj mladog pjevača Bojana Jambrošića koji je zbog rigorozne dijete završio u bolnici jer je u kratkom roku skinuo čak 27 kilograma. Srećom, s Bojanom je sve bilo u redu, a u intervjuu za tportal ispričao je kako se osjeća.

'Sa 107 kilograma došao sam na 80. Držim ovu kilažu već godinu dana. Danas to radim vježbom i zdravim načinom života. Istina je da sam tada možda malo pretjerao s dijetom, ali nije bilo ništa dramatično. Tu sam, živ i zdrav', rekao je.