NEODOLJIVI FAKTOR X

Zašto se muškarci pale na samouvjerene žene?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 23.04.2010 09:28
  • Objavljeno 23.04.2010 u 08:00
seks par ljubav krevet

seks par ljubav krevet

Izvor: Corbis / Autor: Blue Images/Corbis

Mnogi su muškarci priznali da su im najseksipilnije žene one koje su samouvjerene. Zašto? To su žene koje su svjesne sebe i svoje vrijednosti te jako dobro znaju da je njihovo društvo privilegija. Ne čudi stoga što je samopouzdanje glavni afrodizijak

Što je zajedničko svim samouvjerenim ženama? Velik broj muškaraca koji žarko želi biti u njihovu društvu. Samouvjerenost je moćan afrodizijak. Potvrdila su to brojna istraživanja, kao i najnovije provedeno u Velikoj Britaniji u sklopu kojega su muškarci otkrili zašto im je samouvjerenost toliko privlačna.

Corbis

Corbis

Izvor: Corbis / Autor: Corbis


Samouvjerenost je moćan afrodizijak
Hod

Velik broj muškaraca složio se da samouvjerene žene hodaju znatno drukčije od drugih žena. 'Samouvjerenu ženu možeš odmah prepoznati po hodu. Visoko uzdignuta glava, blagi osmijeh na licu, čvrsti, ali graciozni koraci. Hoda kao da je cijeli svijet njezin i kao da je baš boli briga što drugi misle o njoj. To se ne može ne zapaziti i to je iznimno privlačno', istaknuo je John, 23-godišnji student. S njim se složila i većina drugih ispitanika koja je ustvrdila da hod žene može biti vrlo zavodljiv.

Govor tijela

'Obožavam kad u klubu vidim zgodnu ženu i kad je pogledam, a ona ne skrene pogled nego mi se i još nasmiješi. To je nevjerojatno seksi', priznao je u istraživanju 28-godišnji Peter. Njegovo mišljenje dijeli i većina ostalih ispitanika koji kažu da samouvjerene žene imaju drukčiji govor tijela. Prema njihovim riječima, takve su žene opuštenije, bez grča na licu, gestikulacije su im blage i lako uspostavljaju kontakt očima. Navode da im je ugodno u društvu takvih žena, ali napominju da ipak nisu previše opušteni jer, kako kažu, radi kemija.

Komunikacija

Opće je poznato da samouvjerene žene znaju dobro komunicirati i vrlo lako izražavati svoje potrebe. 'Na jednoj večeri razgovarao sam sa ženom koja je dvije godine starija od mene. Izgledom nije bila moj tip, ali me u potpunosti osvojila načinom na koji je razgovarala. Vrlo inteligentna, elokventna, točno je znala što želi, duhovita i sve je nekako išlo bez napora. Potpuno sam izgubio glavu', otvoreno je priznao 30-godišnji Richard. Znanstveno je dokazano da samouvjereni ljudi znaju jako dobro komunicirati, i to tako da izražavaju svoje potrebe uz uvažavanje potreba drugih ljudi. To je pravi seksipil.

Neuhvatljivost

'Oženjen sam za samouvjerenu ženu. Upoznali smo se prije dvije godine, a trebalo mi je dugo vremena da je osvojim. Ona nije padala na fore koje sam prije vrlo uspješno koristio sa ženama. Samouvjerene žene svjesne su svoje vrijednosti i ne predaju se tako lako. Mora proći puno vremena prije nego što zaslužite ući u njihov život. To mi je jako uzbudljivo', istaknuo je 31-godišnji Steve. Upravo takva neuhvatljivost glavna je karakteristika samouvjerenih žena koje su zadovoljne sobom i svojim životom pa ako odluče nekoga pustiti blizu, taj mora biti vrijedan toga.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi