TEMPERAMENTNI LJEPOTANI

Zašto bi dalmatiner mogao biti pas za vas

31.05.2016 u 16:13

Bionic
Reading

Dalmatineri su vrlo lijepi i elegantni psi, no prilično aktivni i temperamentni

Dalmatineri zahtijevaju puno aktivnosti i ne vole samoću. Ako ne dobivaju dovoljno mentalne i fizičke aktivnosti, dalmatineri će ubrzo postati nemirni i početi pokazivati nepoželjno ponašanje. Često znaju biti vrlo tvrdoglavi.

Dalmatineri možda nemaju dugo i gusto krzno, no stalno gube dlaku pa se pripremite na često usisavanje. Također znaju imati zdravstvenih problema poput mokraćnog kamenca, te mogućih poteškoća sa sluhom. Kako imaju vrlo nisku razinu ulja na dlaci, dalmatineri su vrlo čisti psi koji vrlo rijetko imaju neugodan miris.

Vole aktivan život

Dalmatineri su radni psi i vole puno aktivnosti. Ništa im nije teško.

Ako volite trčanje, duge šetnje ili vožnje biciklom, dalmatiner će rado biti uz vas. Kad ih ne zabavljate fizičkim aktivnostima, mudro im je pružiti neku mentalnu zabavu poput učenja raznih trikova.

Društveni su

Uz prikladnu dresuru, dalmatineri su vrlo pristojni i društveni psi koji će se sjajno slagati s ljudima i drugim životinjama. Osrednje su teritorijalni pa će brzo prihvatiti novopridošlice. Ta karakteristika čini ih prilično dobrim obiteljskim psima.


Prilagodljivi su

Mnoge životinje su robovi navika i teško prihvaćaju promjene. Dalmatineri su vrlo prilagodljivi. Ne smetaju im novi okoliši i putovanja.

Duhoviti su

Dalmatineri uživaju kad uspiju zabaviti svog vlasnika. Učinit će sve da ga nasmiju ili uvuku u neku zabavnu aktivnost. Obožavaju animirati svoju okolinu.

Lijepi su

Dalmatineri su bijeli s točkama koje mogu biti smeđe, crne, plavkasto sive, ili čak žute ili narančaste.

Mišićavi su i atletski građeni. Njihovo ponosito držanje posebno je impresivno.