PATRICIA FIELD

Zaslužna je za stil Carrie Bradshaw, a sad kaže: 'Pratite modne trendove? To je gubitak vremena!'

08.02.2023 u 16:39

Bionic
Reading

Patricia Field, proslavljena kostimografkinja koja će ovih dana proslaviti 82. rođendan, zaslužna je za sjajne stajlinge koje smo vidjeli u 'Seksu i gradu', filmu 'Vrag nosi Pradu' i seriji 'Ružna Betty', a ni u devetom desetljeću ne odustaje od otkačenih modnih kombinacija

Field je bez sumnje posebno ime u svijetu mode. Svojedobno je vodila butik, odijevala je Patti Smith, Madonnu i Cardi B, a za njezin životni put nikad se ne bi moglo reći da je dosadan.

Slavna kostimografkinja bez dlake na jeziku dala je svoje mišljenje o trendovima.

'Pratite modne trendove? To je gubitak vremena!' poručila je u svom stilu Field, najpoznatija po tome što je obukla Carrie u tutu, a Samanthu u seksi body Giorgio di Sant'Angelo.

Osoba je koja ima nesvakidašnji smisao za stil i kreativka je koja i skromnim sredstvima radi čuda.

'I TEK TAKO...'

[FOTO] Dizajnerske torbice, osvježavajući kokteli i nove priče o seksu: Evo kako izgleda na snimanju hit serije

Pogledaj galeriju

Prisjetite se samo Carriene suknjice od tila u uvodnoj špici, koju je Field pronašla, kako je jednom prigodom otkrila, za samo pet dolara u kutku nekog butika, a odabrala ju je ne samo zato što je Parker nekada bila balerina, već jer lik Carrie ima 'sindrom princeze'.

Za nju je, dodaje, moda rođakinja umjetnosti.

'Kao i umjetnost, originalnost je ono što je važno. Kada nešto počnete doživljavati neugodnim, vrijeme je za promjenu', rekla je Field. Ovo bi sve pomalo moglo zvučati čudno kad to izgovori osoba koja je stilizirala TV serije i filmove koji su najviše povezani s modom milenijskog doba, uključujući 'Vrag nosi Pradu', 'Ružna Betty', 'Emily u Parizu' (gdje je bila savjetnica) i, naravno, 'SATC'. Ali vjerojatno je i razlog zbog kojeg se, desetljećima kasnije, najčešće sjećate upravo odjeće iz tih serija.

  • +6
Sarah Jessica Parker Izvor: Profimedia / Autor: STARTRAKSPHOTO.COM / INSTAR IMAGES / DYLAN TRAVIS/ABACA / ABACA PRESS / PROFIMEDIA

Patricia je zaslužna i za look Aidana Shawa, Carrieine ljubavi, kojeg je 'ukrasila' ogrlicama od tirkiza.

Njezini memoari pod nazivom 'Pat in the City' kriju brojne pikanterije te živopisnu priču o usponu i impresivnoj karijeri.

U knjizi možete pročitati i zanimljive anegdote, primjerice kad je Madonna morala čekati vani dok se njezin dućan ne otvori (stigla je u 10 ujutro, a oni su otvarali tek u 11), kako je Cardi B plaćala odjeću novčanicama od jednog dolara jer je tad radila kao striptizeta, a glumac Matt Dillon nikad nije nosio donje rublje kada je isprobavao traperice.

  • +4
Sarah Jessica Parker kao Carrie Bradshaw Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Između ostalog je otkrila da je najviše uživala u odijevanju Sarah Jessice Parker, koja je smatrala da njezin lik ne bi ne bi trebao nositi hulahupke čak ni po snijegu, a Carriena odbojnost prema gumicama za kosu - detalj koji će kasnije postati zaplet - bila je upravo njezina ideja.

Dodaje i da voli apsurdne komade. 'Sviđa mi se to kod talijanske mode. Apsurdni su', kaže Field.

Patricia Field bila je i konzultantica na snimanju serije 'Emily u Parizu' i nakon dvije sezone povukla se i iz toga. 'Ne poznajem Pariz i parišku modu dovoljno dobro da bih to učinila. Osim toga, previše sam čeznula za domom. Nedostajali su mi moji psići, nedostajao mi je moj krevet', iskrena je.