BEZVREMENSKE SILUETE

Zara Home ima prvu dizajnersku kolekciju namještaja s potpisom Vincenta Van Duysena, stvorenu da se uklopi u svaki prostor i svačiji stil

28.06.2022 u 13:38

Bionic
Reading

Povodom svog 60. rođendana belgijski arhitekt i dizajner Vincent Van Duysen dobio je priliku da zaroni u svoju prošlost i bogatu arhivu. Tijekom preko 30 godina duge karijere, arhitekt poznat po nezasićenoj, mekanoj estetici, započeo je kontinuiranu sa španjolskim modnim divom Zarom, kroz njihov brend kućanskih potrepština Zara Home

'Želio sam ponovno posjetiti svoj ‘ormar’ s komadima namještaja', kaže Van Duysen o 19 proizvoda, koji uključuju namještaj, lampe, prostirke i manje ukrasne predmete, a koji će se naći u ponudi Zara Homea. Pri njihovoj izradi korišteni su kvalitetni materijali poput punog francuskog hrasta, brušenog kamena iz Galicije u Španjolskoj (gdje se nalazi sjedište Zare) te čisti pamuk i lan.

Samoproglašeni 'demokrat u srcu i duši' Van Duysen je bio privučen upravo demokratskim pristupom modi koju propagira Zara – cjenovno pristupačnim i lijepo dizajniranim komadima za svakoga, a dizajnirani su tako da veličinom i stilom jednako dobro funkcioniraju u gradskom stanu i seoskoj kući.

'Moji komadi namještaja mogu naći mjesto u bilo kojoj vrsti dnevnog boravka za bilo koju vrstu osobe - bilo gdje u svijetu”, kaže Van Duysen.

Novu kolekciju karakteriziraju čiste, geometrijske linije, a u prvoj seriji s potpisom slavnog belgijskog arhitekta naći će se sofe, stolići, svjetiljke, tkanine i dekorativni predmeti. Prvi komadi s potpisom Van Duysena pojavit će se u prodaji već 30. lipnja, a novi komadi u prodaju će dolaziti dva puta godišnje.

Zara Home by Vincent Van Duysen Izvor: Promo fotografije / Autor: Zara Home

Ova suradnja španjolskom brendu daje novi kreativni pečat i po prvi put čini Van Duysenove dizajne pristupačnijima. Kolekcija prati evoluciju njegovih domova u Antwerpenu, od njegovog dnevnog boravka 1980-ih pa sve do sadašnjeg doma, a odlikuje se korištenjem čistih geometrijskih linija i prirodnih materijala, jednostavnih oblika, prikladnih za svako okruženje.