RECEPT RUDOLPHA VAN VEENA

Zar ovo nije sjajan kruh s pivom?

09.05.2014 u 11:49

Bionic
Reading

Popularni Rudolph van Veen, zvijezda 24Kitchen TV-a, prvi put dolazi u Hrvatsku kako bi upoznao svoje obožavatelje te ih izazvao u kulinarskom natjecanju 'Impresioniraj Rudolpha'

Potrebni sastojci:

120 g maslaca
385 g brašna
velika žlica praška za pecivo
3 čajne žličice šećera
čajna žličica soli
350 ml piva
svježi vlasac
svježi peršin
150 g ljutike

Za ukras

nekoliko listova salate
limun
svježi krastavac
svježe začinsko bilje
nekoliko kriška šunke, salame i sira
200 g kiselog vrhnja
papar

Rudolph van Veen, zvijezda 24Kitchen TV-a
Priprema

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Namastite maslacem kalup za kruh i obložite ga papirom za pečenje.

U posudi otopite 120 g maslaca. Izmiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sol i papar te polako smjesi dodajte pivo.

Možete dodati i ljutiku, nasjeckani vlasac i peršin.

U kalup usipajte polovicu otopljenog maslaca pa dodajte tijesto i zatim ostatak maslaca.

Pecite na 180 °C oko pola sata.

Ispečeni kruh ukrasite krastavcem, salatom, šunkom i sirom.

Svi znatiželjnici koji bi voljeli upoznati Rudolpha te ga impresionirati svojim kulinarskim umijećem mogu se prijaviti na www.impresionirajrudolpha.hr. Pet sretnika dobit će priliku stati na pozornicu i kuhati bok uz bok s jednom od najvećih kuharskih zvijezda, a svi ostali moći će u publici pratiti Rudolphove kulinarske vratolomije.