WINE GOURMET WEEKEND

Zaljubljenici u vino i visoku kuhinju doći će na svoje

13.03.2012 u 15:51

Bionic
Reading

Nakon zime, ekipa Zagreb Wine Gourmet Weekenda u punom je pogonu kako bi od 13. do 15. travnja organizirala vrhunski festival na svjetskom nivou

Zagreb Wine Gourmet Weekend (ZWGW) izrastao je iz četverogodišnje tradicije Zagreb Wine Gourmet Festivala.

'ZWGW osmišljen je kao mjesto okupljanja domaćih i stranih proizvođača, poslovnih ljudi, poznavatelja i zaljubljenika u vino i visoku kuhinju. Trajat će tri dana u prostorima Gliptoteke HAZU i Centra Kaptol, a vrijeme održavanja ZWGW-a optimalno je zbog mogućnosti premijernih prezentacija svježih vina iz prošlogodišnje berbe, ali i zbog proljetnog vremena koje će omogućiti i održavanje vrlo atraktivno zamišljenog vanjskog dijela Festivala. Gliptoteka HAZU odabrana je zbog svog kulturnog značaja, dojmljivih interijera i eksterijera te impozantne veličine, koji vjerno prate filozofiju najvećeg regionalnog eno-gastro događanja' istaknuo je Dražen Lazić, direktor festivala.

Prostor Centra Kaptol je pak prirodno povezan sa ZWGW-om zbog svoje sadržajnosti - u Centru Kaptol nalazit će se vinoteka u kojoj će biti omogućena kupnja vina prisutnih na ZWGW-u, i to po festivalskim cijenama, dok će u Movieplexu Centra Kaptol biti prikazivane prigodne filmske projekcije te će se odvijati popratna programska događanja poput zanimljivih prezentacija i panela.

Tomo Ricov

U izlagačkom dijelu bit će najbogatiji vinski odabir dosad prezentiran domaćoj vinskoj publici, s najpoznatijim domaćim, ali i vrhunskim stranim vinarima. Uz vinske, ZWGW imat će prostor i za prezentaciju gastronomskih specijaliteta i vrhunskih maslinovih ulja. Jača alkoholna pića, cigare, vrhunska piva i kave također će imati svoje mjesto na Zagreb Wine Gourmet Weekendu.

Na brojnim javnim panelima razgovarat će se o trendovima na svjetskom eno-gastro tržištu, kao i o stanju te mogućnostima unapređenja domaćeg vinarstva te gastronomije.

'Posebna vinska poslastica bit će specijalno pripremljene Masterclass radionice, koje će voditi predstavnici renomiranih svjetskih vinarija kao i neki od najvećih svjetskih stručnjaka u vinarstvu s titulom Master of Wine, prestižnom titulom koju nosi svega tristotinjak osoba u svijetu. Na Masterclass radionicama bit će moguće kušati mnoga domaćim zaljubljenicima nedostupna vina', naglasio je Lazić govoreći o posebnostima festivala

Večernji program kreiran je po uzoru na naš Weekend Media festival, i to tako da posjetitelje opusti i zabavi nakon bogatog dnevnog programa. Gliptoteka se tako nakon 19 sati pretvara u klupski prostor u samom centru grada, uz DJ-eve, posebne goste iznenađenja za DJ pultom, među njima i neke od najpoznatijih regionalnih vinara i chefova, a bogat izbor vrhunskih vina i piva i opuštena atmosfera jamče odličnu zabavu svim posjetiteljima.