SVAĐA ILI NESPORAZUM?

'Zaiskrilo' između Thompsona i Porina

07.07.2014 u 10:27

Bionic
Reading

Nakon što je Marko Perković Thompson dobio Porin u kategoriji hit godine za pjesmu 'Samo je ljubav tajna dvaju svjetova', a njegovu nagradu preuzeli su djelatnici Croatia recordsa, Thompson je izjavio da nije bio pozvan na vrijeme na dodjelu, na što je Upravni odbor Porina burno reagirao

'Vezano uz javnu izjavu Marka Perkovića Thompsona da je tek na dan Porina pozvan da nazoči dodjeli Diskografske nagrade Porin, Upravni odbor Porina ovim putem ističe da je zadaća nakladnika, u ovom slučaju tvrtke Croatia records, da obavijesti nominiranog izvođača o nominaciji te ga pozove da nazoči dodjeli nagrade Porin. S obzirom na činjenicu da su nominacije za hit godine javno objavljene 12. lipnja, bilo bi logično da je Croatia records, njegov izdavač, pozvala g. Perkovića na dodjelu odmah idući dan', ističu u Upravnom odboru.


Nadalje objašnjavaju kako je šest dana prije Porina odlučeno da se pozovu nominirani izvođači u kategoriji hit godine te da nastupe na priredbi s nominiranim skladbama, a njihov je izdavač zamoljen da kontaktira s njima.

'Odgovor Jelene Rozge stigao je u roku od nekoliko sati i potvrdila je svoj nastup dok je iz Croatia recordsa stigla informacija da se kontaktiralo s Markom Perkovićem Thompsonom i da će razmisliti te se očitovati o mogućnosti nastupa u roku dan ili dva. U srijedu 25. lipnja, dva dana prije završne dodjele, stigla je obavijest iz Croatia recordsa da Marko Perković Thompson ipak neće nastupiti na Porinu i neće nazočiti dodjeli nagrade, ali će poslati nekog da u njegovo ime preuzme nagradu, ukoliko je dobije', naglašavaju u Upravnom odboru.