ULIČNA MODA

Zagrepčanke znaju kako izgledati seksi

04.07.2012 u 08:57

Bionic
Reading

Ljetne maksi haljine svih oblika i boja zavladale su gradom, a čini se da svaka Zagrepčanka koja želi biti u trendu u ormaru ima barem jednu. Pravila nema, a gradske ulice pune kako onih prugastih i šarenih, tako i jednobojnih u pravim ljetnim jarkim bojama

Maksi haljina kao stvorena je za vruće ljetne dane, a osim što je idealan komad odjeće kada živa u termometru prijeđe 30 Celzijevih stupnjeva, isto tako je multifunkcionalni odjevni predmet koji se vrlo lako dobrim modnim dodacima iz dnevne varijante transformira u odličan večernji styling. Savršene za isticanje oblina, ali i prikrivanje sitnih nedostataka, duge haljine su postale nezaobilazan odjevni predmet.

Još prije sezone ili dvije duge ljetne haljine osvojile su srca, ali i ormare Zagrepčanki, a čini se kako njihova popularnost ne jenjava ni ove godine. Svatko bira onu koja mu najbolje stoji, a posebnih pravila nema.Duge haljine podnose gotovo sve – od raznih uzoraka, krojeva i materijala pa sve do različitih torbica i sandalica. Zagrižene romantičarke poigrale su se čipkicom i volanima, a druge pak igraju na kartu jednostavnosti.

Dok se neke dame drže klasike te nose haljine užeg kroja s prugicama, druge je ponijelo ljetno raspoloženje, pa su posegnule za jačim bojama. Čini se da je jako popularna tirkizna boja, a ne nedostaje ni onih šarenih na kojima vlada prava eksplozija boja. Zagrepčanke podjednako nose duge haljine elegantnijih krojeva, a struk dodatno ističu tankim remenčićem, te one ležernijih krojeva romantično lepršaju.

No ni u ovom pravom ljetnom stylingu dame ne propuštaju naglasiti sve svoje čari. Užim haljinama na prugice ističu se sve obline, a one lepršavije krasi dekolte ili pak izazovni izrez na leđima. Uz duge haljine najčešće se kombiniraju jednostavne ljetne sandalice u svim bojama, a neke dame nose i balerinke. One najzagriženije fashionistice nose pak špagerice ili ljetne čizme.