WINE GOURMET WEEKEND

Zagreb osvajaju vinska i gastronomska događanja

16.04.2013 u 11:47

Bionic
Reading

Različiti zagrebački restorani, vinoteke, wine barovi i klubovi dosad su ugostili Warm up događanja ususret drugom Zagreb Wine Gourmet Weekendu koji će se održati 19. i 20. travnja

Prvi tjedan Warm up događanja omogućio je uživanje u vrhunskoj hrani, rakijama i vinima.

Za ljubiteljice i ljubitelje čokolade u petak, 12. travnja organizirano je kušanje vrhunskih čokoladaLucifer i rakija Aura u Claire's Chocolateriji. Ručno pripremljene praline od najbolje belgijske čokolade različitih interesantnih punjenja sljubljivale su se s istarskim rakijama Aura nastalim od samoniklog bilja. Iste večeri, u restoranu Trilogija, tik do zagrebačkih Kamenitih vrata, organizirana je vinska večer s hercegovačkom vinarijom Nuić, gdje su se uz odabrane specijalitete mogle kušati autohtone hercegovačke sorte blatina i žilavka.

Subotnje druženje u vinoteci Bornstein osim pjenušaca Tenuta S. Anna, paškog sira i bakalara Milena, obilježila je i vijest kako obitelj Borošić više neće voditi vinoteku Bornstein te kako će ih u tom poslu naslijediti Ivan Srpek, vlasnik tvrtke Bin 19.

Ovaj tjedan očekuje vas još tjedan prirodnih vina u Vinodolu, gdje ćete po promotivnim cijenama moći degustirati neka od najboljih vina talijanskih biodinamičara Benjamina Zidaricha i obitelji Bensa, vlasnika vinarije La Castellada. Usto, Wine&Gourmet Burger Night održat će se 16. travnja u bistrou Rougemarin. Za ovu priliku Marin Medak će kreirati posebnu ponudu mini burgera koji će se uparivati s vinima vinarije Jakovac.

Sljedećeg dana Basement Wine bar bit će domaćin radionice s rijetkim i neotkrivenim vinima renomiranih hrvatskih vinara nazvane 'Tajne hrvatskih podruma'. Naši vrhunski vinari zavirili su u skrovite kutke vlastitih podruma te je svaki od njih našao barem nekoliko butelja koje su se izgubile u prostoru i sjećanju, a osim fantastičnih aroma svaka od ovih butelja nosi sa sobom i priču. Na ovom jedinstvenom kušanju odležanih unikata sudjeluju vinari Radović, Philippvina, Meneghetti, Duboković, Šember i Miloš. Odmah nakon radionice na istom mjestu posjetitelji će imati priliku uživati u sedam priča Iločkog traminca po promotivnim cijenama. Traminac je sorta koju su Iločki podrumi interpretirali u sedam različitih stilova, što je prepoznala struka i ljubitelji vina diljem Lijepe Naše, ali i svijeta. Jedna od njih i je sama Kraljica Elizabeta II. koja je za svoju krunidbu izabrala upravo Iločki traminac.



Apetit City
ugostit će Anu Roš, najpoznatiju cheficu Slovenije koja je svoje kuharsko umijeće usavršila radeći uz bok najvećih svjetskih chefova.

Već u četvrtak, 18. travnja, krenut će migracija ljubitelja dobre hrane i vina u prostor Gliptoteke HAZU. Naime, uz nekoliko kušanja, premijeru dokumentarnog filma Milke Barišić 'Dossier Zinfandel' očekuje vas i otvorenje izložbe fotografija Frane Miloša, nakon čega će uslijediti Zagreb Wine & Gourmet Weekend opening night uz DJ-eve Bizzu Bodega i Phat Philliea.