ŠTO SE DOGODILO?

Začudit ćete se time što današnji muškarci smatraju romantičnim

07.02.2014 u 11:00

Bionic
Reading

Što se to dogodilo u sferi muško-ženskih odnosa? Je li romantika zauvijek nestala? Najnovije istraživanje pokazuje da se stvari zaista kreću u tom smjeru

Iznošenje smeća, spremanje kreveta te spuštanje daske na zahodu – to je ono što današnji muškarci smatraju romantičnim! Naravno, romantična večera uz svijeće još uvijek pali, ali čini se da pomoć u kućanskim poslovima obara sve rekorde romantičnosti, otkriva najnovije istraživanje.

Muškarci smatraju da je romantično i glačanje rublja, pranje rublja te usisavanje kuće. Naravno, sve su to oni spremni napraviti samoinicijativno i bez ženina pitanja. No najnovije istraživanje otkriva i da se tek sedam od deset muškaraca trudi potaknuti romantiku samo kad su na godišnjem odmoru.

'Čini se da moderni muškarci smatraju kako je za romantiku dovoljno redovito pomaganje u kućanskim poslovima te pamćenje rođendana partnerice. Te stvari jesu važne, ali obje strane u vezi zaista bi se trebale malo više truditi održati romantični plan živim', izjavio je glasnogovornik luksuznih hotela Sandals Resorts.

U pomalo neobičnom istraživanju sudjelovalo je 1.000 muškaraca, a utješno je da mnogi od njih još vjeruju kako je važno ženi izjavljivati ljubav, otvoriti joj vrata i pridržati joj kaput. Dakle romantika ipak nije sasvim izumrla.