dominantna nijansa

Zaboravite na ružičastu, ova boja vladat će u mjesecima pred nama i baš svakom stajlingu dat će dozu elegancije

26.02.2023 u 14:24

Bionic
Reading

Aktualni tjedni mode u svjetskim modnim prijestolnicama nude jasan uvid u trendove koji nas očekuju u narednoj sezoni. Sudeći prema viđenom, vrijeme je da se oprostite od omiljenog ružičastog sakoa jer nastupa vrijeme vladavine vatrene crvene boje

Gotovo godinu dana nakon što je Pierpaolo Piccioli, inspiriran Barbie, pokrenuo ružičastu modnu agendu Valentinovom kolekcijom za jesen 2022., prve modne piste za jesen 2023. obojene su u novu boju. Nema sumnje, došao je kraj trendu barbiecore.

Najmanje dvanaest dizajnera na Tjednu mode u New Yorku istaknulo je crvenu kao boju koju ćemo uskoro viđati posvuda. Većina crvenih lookova prikazana je s narančastim podtonovima, no neki su se priklonili dubljim nijansama.

Bez obzira na specifičnu boju, ono što je zajedničko svim ovim komadima to je da izgledaju kao najbolji crveni ruž na usnama. I dalje su zasićeni i dovoljno svijetli da zaustave promet, ali i prenose snagu i osjećaj elegancije, a možda i malo zrelosti.

'Crvena je boja koju sam mjesecima predviđala pa sam i više nego oduševljena vidjeti je na pisti!' kaže modna direktorica Bloomingdalesa, Marissa Galante Frank. Ona ovu boju opisuje kao 'snažnu i seksi' te kaže da ima smisla u sofisticiranoj garderobi koju su dizajneri poput Proenza Schoulera predstavili ove sezone.

Prve naznake opsesije primarnim bojama pojavile su se prije Tjedna mode u New Yorku. Još prošlog mjeseca na Tjednu mode u Kopenhagenu dizajneri su pokazali crvenu u svojim kolekcijama vijugavih šljokičastih haljina (Ganni), odjeće od antilopa (Saks Potts) i ležernih komada (Baum und Pferdgarten).

Živahna crvena nastavlja se pojavljivati na modnim pistama. Do sada se na Tjednu mode u New Yorku manifestirala u gotovo svim kategorijama odjeće - osim kupaćih kostima - i često se pojavljivala obilježavajući čitav look u crvenom.

Neki od najznačajnijih lookova brendova kao što su Theory, Jason Wu, Alice + Olivia i Alejandra Alonso Rojas obuhvaćaju fluidne hlače i sako-haljine s oštro naglašenim ramenima te sofisticirane i strukturirane komplete odijela oživljene uličnim stilom te crvenom bojom.

'Dok prihvaćamo ovaj minimalistički ciklus, crvena boja doista daje klasičnim komadima element uzbuđenja i udahnjuje im novi život', zaključila je Marissa Galante Frank.

  • +3
Modni komadi u crvenoj boji Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije