MUST HAVE KOMAD

Trijumfalan povratak ušminkanih verzija japanki: Elegantni modeli apsolutni su hit sezone

16.07.2023 u 16:33

Bionic
Reading

Klasične japanke kakve poznajemo možda se ne smatraju pretjerano modnom obućom, no njihove elegantnije verzije već nekoliko sezona slove za veliki trend uvjerljivo dominirajući modnom scenom

S debelim, povišenim potplatom, niske ili s dodatkom minijaturne pete kitten, ušminkane verzije japanki i ove nas sezone proljeće/ljeto mame s polica trgovina.

Svoj lukusuzniji izgled u odnosu na tipične inačice od gume mogu zahvaliti materijalu kože, specifičnim bojama, ali i detaljima poput metalnih kopči i sjajnih ukrasa.

  • +29
Japanke Izvor: Promo fotografije / Autor: Neven Bučević

Osim što se s lakoćom kombiniraju s pregršt odjevnih komada namijenjenih sezoni proljeće-ljeto, aktualni modeli japanki predstavljaju savršen hibrid udobnosti i elegancije, a zahvaljujući svom sofisticiranom izgledu ova klasična ljetna obuća daleko je od one namijenjene uživanju na plaži ili bazenu.

Nova popularnost japanki dobila je značajniji zamah 2021. godine. Jednobojni primjerci s minijaturnom petom kitten tako su postali omiljenim odabirom ljubiteljica modnog minimalizma, a danas glavnu riječ uvjerljivo vode verzije s debelim potplatom u duhu 90-ih, kako na policama trgovina, tako u stajlinzima brojnih ljubiteljica mode.

Nekad su ovu obuću, koja definitivno nije za svakoga, s ponosom nosile tadašnje modne ikone Britney Spears, Lindsay Lohan, Paris Hilton... No s vremenom su potpuno iščezle s modne scene, da bi se neočekivano vratile porastom zanimanja za modno razdoblje 90-ih.

Kako je nedavno izvijestila modna platforma Stylight, elegantne verzije japanke postale su must have komadom sezone, a ove sezone zabilježio je porast potražnje od 23 posto za ovom siluetom obuće, što također dovoljno govori o poželjnosti ove klasične ljetne obuće u svijetu modnih konzumenata.

Trijumfalan povratak ušminkanih verzija japanki svojim aktualnim kolekcijama dali su naslutiti brojni dizajnerski brendovi, ali i to da je riječ o svestranoj obući koja će se lako prilagoditi različitim odjevnim komadima i prilikama.