MERINO VUNA

Zaboravite na debele veste, nose se ove tanke, ali tako tople i chic majice

10.12.2023 u 20:40

Bionic
Reading

U vremenima u kojima modnom scenom dominira takozvana estetika tihog luksuza, jednostavni i topli topići od merino vune dobitni su odabir čim nastupi značajniji pad temperatura

Poput male crne haljine, klasičnog sakoa ili bijele košulje, jednostavne dolčevite i veste okruglog izreza ovratnika predstavljaju bazični komad u ormaru i klasik na koji uvijek možete računati. U periodu nižih temperatura verzije od merino vune čine izvrsnu alternativu komadima od debelog pletiva.

  • +12
Topići od merino vune Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Bilo da ih nosite s trapericama, elegantnim hlačama ili midi suknjom - jednostavni topići i dolčevite od merino vune odlično će funkcionirati u stajlinzima, a zahvaljujući bogatoj ponudi brendova, dolazak do verzije po vlastitom ukusu nikada nije bio lakši.

Vuna kao prirodan materijal odlično funkcionira u dodiru s ljudskim tijelom. Kada je hladno, ona ga grije tako što mu zadržava toplinu, a kada je vruće, znoj može slobodno isparavati.

Premda stručnjaci preferiraju ručno pranje, upotreba perilice za rublje nije zabranjena pri pranju komada od merino vune. Za najbolje rezultate stavite ih u mrežastu vrećicu za pranje, odaberite program pranja za osjetljivu odjeću i svakako provjerite je li voda hladna, a centrifuga stavljena na najniži broj okretaja.

Naime prejaka centrifuga vrlo vjerojatno će potaknuti skupljanje. Kada ciklus pranja završi, odmah ih izvadite kako biste smanjili gužvanje i stavite na sušenje.