NE MOŽETE NA MORE? NE TUGUJTE!

Zabava za cijelu obitelj nalazi se - u termama

Izvor: Promo fotografije / Autor: Terme Tuhelj

Povijesne kamene utvrde, muzeji, galerije, brojne crkve i kapelice, lokalni specijaliteti i domaća vina u konobama, seoskim gospodarstvima i restoranima, sunce, kupanje, rekreacija, adrenalinski sportovi, spa i wellness

Kladimo se da većina vas nije stigla ni do polovice ove naše nabrajalice, a u mislima ste se već našli na Jadranu i u planovima što sve posjetiti tijekom godišnjeg odmora ovoga ljeta.

Probajte sada u toj nabrajalici povijesne kamene utvrde zamijeniti s dvorcima, a konobe s klijetima. I gdje su vas misli sada odvele?

Odaberite na karti bilo koje mjesto u Hrvatskom zagorju i u krugu od 30-ak kilometara pronaći ćete sve nabrojano. Istini za volju, nećete se okupati u moru, ali između zagorskih 'brega' brojni su izvori termalne vode oko kojih su se razvile toplice.

Pored kupanja i sunčanja, toplice nude razne zdravstvene usluge koje će se svidjeti starijim članovima obitelji. Među poznatijim, samo sat vremena vožnje udaljenim od Zagreba, su Krapinske toplice, kao stvorene za punice i punce, svekre i svekrve.

Tridesetak kilometara dalje, dugom vijugavom cestom stiže se do Termi Tuhelj, jednog od najkompletnijih turističko rekreativnih centara kontinentalnog turizma u Hrvatskoj.

Vodeni planet tik do zemlje, novouređeno je kupalište s više od 5 tisuća četvornih metara vodene površine i najveće kupalište u Hrvatskoj koje nudi 4 vanjska bazena (bazen s valovima, relaksacijski bazen, 2 dječja bazena) i 4 unutarnja bazena (wellnes bazen, plivački bazen, dječji bazen i terapeutski bazen).

Kroz kupalište teče i spora rijeka s mnogim vodenim atrakcijama, vodenim masažama, toboganima i vodenim igračkama koje nude opuštanje i zabavu za cijelu obitelj.

Spomenuta cesta između Krapinskih toplica i Termi Tuhelj je i jedna od zagorskih biciklističkih ruta, ali valja napomenuti da su u bregovitom Zagorju i relativno kratke dionice često pune uspona.

  • +24
  • +21

Terme Tuhelj

Izvor: Promo fotografije / Autor: Terme Tuhelj

Vratimo se malo vašim mislima. Do odredišta na Jadranu valja računati i prometne gužve koje smanjuju doživljaj, a i troškovi zbog udaljenosti nisu zanemariva stavka. Manje prometnim lokalnim cestama gotovo sve što nudi Jadran možete imati za sat vremena vožnje pa su i odličan izbor za vikende.

Uz spomenute dvorce, crkve, muzeje i ostale povijesne i sakralne znamenitosti, podsjećamo i na rodne kuće dvaju predsjednika - Josipa Broza Tita u Kumrovcu i Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću. Obje su udaljen 15-ak minuta vožnje automobilom od Tuheljskih toplica.

Spomenimo i da popularni vic o 'kilogramu grožđa i još barem sto litara vina' ne vrijedi više za mnoge zagorske vinare, koji su fokus s količine prebacili na kvalitetu. Uvjerite se to u nekoj od mnogih klijeti ili seoskih turizama koji nude tradicionalne lokalne specijalitete zagorske kuhinje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!