sigurnija budućnost

Za život bez iznenađenja

15.05.2018 u 08:00

Bionic
Reading

Životno osiguranje spada u kategoriju najodgovornijih odluka koje u životu možete donijeti

Životni scenariji su nepredvidljivi i jedinstveni, kako dobri tako i oni loši. Briga za vlastitu budućnost i budućnost svoje obitelji, važna je poput brige za zdravlje i održavanja kvalitete svakodnevnog života.

Povjerenje u javni mirovinski sustav već dugo vremena s razlogom kopni, a isto se iako sporije dešava i sa sustavom javnog zdravstvenog osiguranja. Budućnost sa sobom donosi predviđene i nepredviđene potrebe.

Lijepe stvari u budućnosti uglavnom su prijelomni događaji u životu pojedinca i njegove obitelji, okoline.

Punoljetnost, matura, diploma, zaposlenje, vjenčanje, rođenje djeteta, kupnja prve nekretnine, selidba, promjena posla, napredovanje na poslu, podizanje i školovanje djeteta, adaptacija kuće ili stana…

Ovi događaji kod odgovorne, punoljetne, zaposlene osobe trebaju biti okidač za razmišljanje o ugovaranju životnog osiguranja.

Mala mirovina i nemogućnost održavanja razine kvalitete života po umirovljenju; nezgoda bilo koje vrste koja može prouzročiti privremenu ili trajnu nesposobnost za rad, pa čak i za obavljanje normalnih životnih funkcija; invaliditet; liječenje i boravak u bolnici; kritične bolesti i stanja prouzrokovana bolestima, stanja su i životne situacije koje iziskuju dodatne i svakim danom sve veće troškove za potencijalnog osiguranika i posredno njegovu obitelj i užu okolinu, ovisno o njegovoj stvarnoj situaciji. Najteže direktne i indirektne posljedice po obitelj ili okolinu potencijalnog osiguranika prouzročit će njegova smrt.

Dvije ključne riječi koje se povezuju uz životno osiguranje jesu budućnost i sigurnost – 'sigurnija budućnost'. Ona je prepuštena na izbor pojedincu, prilagođena njegovim mogućnostima s obzirom na visinu njegovih primanja. Pravovremena odluka o sklapanju ugovora o životnom osiguranju bitan je dio kulture odgovornog ponašanja prema onima do kojih nam je stalo, prema sebi samima i u kontekstu odnosa prema novcu. Wustenrot životno osiguranje d.d. mudar je izbor kvalitetnog  životnog osiguranja.

www.wuestenrot-osiguranje.hr