SANJIVA ESTETIKA

Za sve romantičarke među nama: Modni komadi inspirirani baletom bit će veliki proljetni hit

10.02.2022 u 08:35

Bionic
Reading

Balerinke, bodiji i suknje od tila modni su komadi koji najbolje opisuju baletnu estetiku, a upravo nju modna zajednica na TikToku proglasila je velikim povratničkim trendom

Suvremeni modni brend Khaite, kojeg je proslavila Katie Holmes, lansirao je ekskluzivnu capsule kolekciju inspiriranu baletom za modnu trgovinu Net-a-Porter. S druge strane, high street gigant Zara ostvario je modnu suradnju s prestižnom baletnom školom iz New Yorka, što dovoljno govori o velikom povratku baletne estetike u svijet mode.

Trend komada baletne estetike ponavlja se svakih nekoliko sezona u relativno sličnim obličjima, a sačinjen je od bazičnih komada čime predstavlja trend u koji se isplati investirati.

U svojoj nadolazećoj kolekciji, modna kuća Chanel posebno se poigrala baletnom estetikom nudeći bodije, suknje od tila i balerinke kojim u proljetnim mjesecima brojni prognoziraju ogroman uspjeh na modnoj sceni. S druge strane irska dizajnerica Simone Rocha u svojoj nadolazećoj kolekciji i ovoga puta predstavila je mnoštvo verzija suknji od tila koje su postale njezin zaštitni znak.

  • +3
Balerinke Izvor: Promo fotografije / Autor: promo