'DAROVI OD SRCA'

Za ovu tradiciju pripremala se mjesecima: Pogledajte kako je Jill Biden okitila Bijelu kuću

01.12.2021 u 10:38

Bionic
Reading

Svake godine običaj je da američka prva dama otkrije izgled božićnih dekoracija u Bijeloj kući, a doktorica Jill Biden nastavila ju je otkrivši ovogodišnju temu naziva 'Darovi od srca'

Američka prva dama svojim odabirom božićnih dekoracija u Bijeloj kući željela je odati počast svim onima koji su ustrajali u teškoj godini koju je donijela globalna pandemija.

'Dok slavimo naše prve blagdane u Bijeloj kući, inspirirali smo se Amerikancima koje smo sreli diljem zemlje, uvijek iznova nas podsjećajući koliko su naše razlike dragocjene, a sličnosti beskrajne. Stvari koje smatramo svetima ujedinjuju nas i nadilaze udaljenost, vrijeme, pa čak i ograničenja uslijed pandemije: Vjera, obitelj i prijateljstvo, ljubav prema umjetnosti, učenju i prirodi, zahvalnost, jedinstvo i mir. To su darovi koji spajaju naše živote. To su darovi iz srca', izjavio je američki predsjednički par u službenom priopćenju za javnost.

  • +9
Božićni dekor u Bijeloj kući Izvor: Profimedia / Autor: Gripas Yuri/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Blagdansku temu koju su Bideni predstavili javnosti istaknuli su u gotovo svakom kutku Bijele kuće. U Državnoj blagovaonici božićne čarape vise iznad kamina za svakog od njihovih unuka, dok su dva velika drvca ukrašena fotografijama bivših prvih obitelji Amerije snimljenih u Bijeloj kući tijekom božićnih praznika.

'Prva dama provela je nekoliko vikenda u svojoj kući u Delawareu pregledavajući foto albume i birajući svoje favorite', javnosti je otkrila direktorica komunikacija Istočnog krila, Elizabeth Alexander.

Službeno božićno drvce u Bijeloj kući i ove godine tradicionalno se nalazi unutar Plave sobe koja predstavlja 'Dar mira i jedinstva'. Drvce je ukrašeno golubicama mira koje u kljunu nose transparente s utisnutim imenima svake američke savezne države i teritorija. Kako bi ovo drvce impozantne veličine stalo u Plavu sobu, kultni luster privremeno je uklonjen.

Kako je otkriveno javnosti, američka prva dama ovogodišnju blagdansku temu u Bijeloj kući počela je planirati još u ljeto, a za njezino realiziranje bilo joj je potrebno 100 volontera, 25 vijenaca, 41 božićno drvce, 300 svijeća, gotovo 200 metara ukrasnih vrpci, 10 tisuća dekoracija i gotovo 80 tisuća blagdanskih lampica kako bi zamišljena tema 'Darovi od srca' oživjela.

Nakon što su fotografije blagdanski uređene Bijele kuće u režiji Jill Biden ugledale svjetlo dana, javnosti na društvenim mrežama nije dugo trebalo da njezino blagdansko uređenje krenu uspoređivati s onim njezine prethodnice, Slovenke Melanije Trump.

Godine 2018. Melania je Istočno krilo Bijele kuće za blagdansku sezonu odlučila ukrasiti šumom crvenih jelki, a zahvaljujući njima njezino blagdansko uređenje tada je, između ostalog, uspoređeno sa distopijskim prizorima iz serije 'Sluškinjina priča'.

  • +4
Jill Biden Izvor: Profimedia / Autor: ALEX WONG / Getty images / Profimedia