Pernille Teisbaek

Za dobar stil ne treba puno: Stilistica koju prati više od milijun obožavatelja na Instagramu otkriva pet komada koje bi žena uvijek trebala imati u ormaru

15.07.2021 u 06:39

Bionic
Reading

Danska modna stilistica Pernille Teisbaek oduševljava modnim minimalizmom, a za jesen priprema pravu modnu poslasticu – 'capsule' kolekciju nastalu s mnogima omiljenim modnim brendom Mango. Njome će dominirati bazni odjevni predmeti i nakit, a popularna trendseterica otkriva pet ključnih komada koje je uvijek dobro imati u ormaru

'Nakon dugogodišnje suradnje s Mangom napokon sam dobila priliku kreirati svoju održivu kolekciju', napisala je na Instagramu Pernille Teisbaek, u modnim krugovima dobro poznata danska trendseterica, urednica i stilistica. Capsule kolekcija koja će se najesen moći pronaći u Mangovim trgovinama sadržavat će kombinaciju odjevnih predmeta i nakita, a crni sako, koji će se također naći u njoj, Pernille nosi na fotografiji koju je objavila uz najavu.

Pernille njeguje jednostavan i pročišćen modni stil, a minimalizam je njezin već prepoznat modni potpis koji vjerno prati više od milijun sljedbenika na Instagramu. Za capsule kolekciju, koju obilježavaju naglašena ženstvenost i ekološka održivost, inspirirali su je najdraži odjevni predmeti, a sama je opisuje kao 'bezvremensku, ugodnu i muževnu sa ženstvenim preokretom'.

Ona obožava kontrastne siluete i monokromne efekte, a kolekcija koju priprema bit će modni odraz onoga što je već moguće vidjeti na njezinom Instagramu – vrlo jednostavno, chic te efektni muški odjevni predmeti nošeni tako da djeluju vrlo ženstveno.

Pernille, čijem se stilu mnogi dive, kaže da ne vjeruje u modne trendove, već u ulaganje u dobre modne klasike. Također se osvrnula na razliku između modnog stila Dankinja u odnosu na vrlo chic Francuskinje. 'Dankinje njeguju vrlo šaren stil i više naginju sportskim i urbanim izborima, za razliku od Francuskinja, koje favoriziraju eleganciju', kaže.

Manje je puno više – pravilo je kojeg se pridržava Pernille te otkriva pet ključnih komada koje žena treba uvijek imati u ormaru:

  • univerzalne traperice koje odlično pristaju
  • lijep sako
  • mala crna haljina
  • muški kaput
  • elegantna večernja torbica.