pristaje svima

Nose ga Angelina Jolie, Olivia Culpo, ali i kraljice i princeze: Ovaj bezvremenski modni komad isplati se imati u ormaru

17.06.2021 u 06:45

Bionic
Reading

Modni trendovi dolaze i prolaze, no postoje određeni modni komadi koji su jednostavno bezvremenski - nosivi su u različitim prigodama i uvijek izgledaju vrlo efektno. Ako je vjerovati slavnim damama i pripadnicama kraljevskih obitelji, čijem se stilu mnogi dive, jedna od stvari koju je svakako dobro imati u ormaru jednostavno je bijelo odijelo

Baš poput male crne haljine, klasičnih traperica i obične bijele majice, bijelo odijelo je modni komad koji se odlično snalazi u svakom ormaru. Vrlo jednostavnog kroja, naoko neupečatljivo, bijelo odijelo je poput modnog kameleona – odlično se prilagođava različitim prilikama, slaže se s raznim modnim dodacima i spaja s baš svakim stilom.

Tako su ovog vikenda u bijelom odijelu pažnju privukle dvije poznate dame. Slavna glumica Angelina Jolie ulicama New Yorka prošetala se u lanenom bijelom odijelu ležernog kroja. Kombinacija s hlačama višeg struka i širih nogavica te oversized sakoa, uz satensku bluzu te udobne natikače Salvatorea Ferragama u bež boji, pokazala se odličnim izborom za šoping u društvu djece.

Na drugom kraju istoga grada viđena je influencerica i bivša Miss Universe Olivia Culpo u vrlo upečatljivom stajlingu. Za izlazak na večeru s prijateljima odlučila je odjenuti također bijelo odijelo, no u nešto elegantnijoj varijanti.

Sako s dvorednim kopčanjem te hlače ravnog i nešto užeg kroja kombinirala je s vrlo izazovnim topom u obliku zavezane svilene marame. Upečatljiva kreacija dolazi iz proljetne kolekcije modne kuće Etro, a Olivia ju je nadopunila sandalama četvrtastog oblika s tankim potpeticama te glomaznom zlatnom pletenom ogrlicom.

Da je bijelo odijelo jednostavno nepogrešiv basic modni komad, dokazuje i njegova višegodišnja popularnost među pripadnicama kraljevskih obitelji, kojima se modni gafovi gotovo ne događaju. Jednostavno i besprijekorno elegantno bijelo odijelo, čiji dizajn potpisuje talijanska modna kuća Armani, odjenula je španjolska kraljica Letizia za najavu svog vjenčanja s kraljem Felipeom VI.

Španjolska kraljica, inače bivša novinarka, svjetski je poznata po svom modnom ukusu, a isto odijelo odjenula je i 2019. godine povodom posjeta Maroku. U proteklih 15 godina Letizia je nekoliko puta posezala za jednostavnom, ali vrlo efektnom kombinacijom bijelog odijela dokazavši kako je to stajling koji nikada ne izlazi iz mode te da ga se lako kombinira sa svime, čak i s espadrilama.

U bijelom odijelu zablistala je i mnogima omiljena kraljica Maxima. Nizozemska kraljica inače je sklona vrlo modernim i odvažnim odjevnim kombinacijama, haljinama bez rukava i općenito odjeći jarkih boja i efektnih uzoraka, no bijelo odijelo neizostavan je dio i njezinog ormara. Tako ga je odjenula povodom nedavnog simpozija u Haagu, a elegantnu kombinaciju upotpunila je smeđim detaljima – kožnim salonkama, bluzom, pletenim remenom i malom ručnom torbom.

Odlično elegantno odijelo nosila je i danska princeza Mary. Na službenom putovanju u Švedsku 2017. godine odjenula je odlično trodijelno bijelo odijelo kojem je dodala nježnu zlatnu kopču na sakou, naglasila struk tankim remenom te cipelama zmijskog uzorka cijeloj kombinaciji dala dašak originalnosti.

Princeza Charlene od Monaka i supruga Alberta II odlično kombinira 'muške' odjevne predmete. Tako je 2014. godine povodom muškog teniskog turnira Monte-Carlo Masters pokazala odlično bijelo odijelo koje se sastojalo od sakoa dvorednog kopčanja i hlača širokih nogavica s prorezima sa strane. Strogi kroj odjela razigrala je zlatnim cipelama na petu te torbicom.

Nasljednica švedskog prijestolja, princeza Victoria njeguje pomalo kameleonski stil, pa je se nerijetko može vidjeti u nježnim ženstvenim haljinama, ali i strogim odijelima. Tako je u proljeće 2015. godine pokazala odličnu minimalističku kombinaciju klasičnih bijelih hlača i sakoa te bluze u istoj boji. No kako rezultat ne bi bio monoton, stajling je naglasila šeširom s plavim detaljem.