ovo će se nositi

Vrući proljetni trendovi koje nećete moći zaobići: Stiže sezona modnih komada koji privlače poglede

23.03.2022 u 06:36

Bionic
Reading

Proljetni trendovi uvelike su zavladali modnim ormarima influencera i street stlye kombinacijama. Bez obzira u kojoj mjeri pratite modne mijene, ovo su vodeći trendovi koje jednostavno nećete moći, ali ni željeti ignorirati

Analizom vrućih modnih trendova, bez imalo sumnje možemo reći da nas očekuje vrlo uzbudljiva sezona. Jarke boje, odvažni krojevi, modeli koji ističu siluetu i materijali koji privlače pažnju – ako izgledom volite podići prašinu i privući poglede, a ne bojite se odvažnih modnih kombinacija, ovo je vaša sezona.

Korzeti

Korzet je must have komad ne samo za proljetnu sezonu pred nama, već za cijelu 2022. godinu. Na modnim pistama predstavili su ga brojni brendovi u sezonama jesen/zima 2022., a vrlo brzo prigrlile su ga i brojne zvijezde, uključujući Hunter Schafer, lijepu glumicu koju imamo prilike gledati u seriji 'Euforija'. Uočile su ih i brojne zaljubljenice u modu, pa tako podaci poznate modne tražilice Stylight pokazuju porast pretraživanja za ovaj komad od vrtoglavih 472 posto.

Crop veste

Posljednjih nekoliko sezona obilježio je povratak trendova iz 90-ih, a izdvojili su se pritom crop topovi, modni komadi namijenjeni modno neustrašivima. Nakon toga su zavladali zimskom garderobom i stigle su crop veste. Svi su već doslovce opsjednuti crop setom modne kuće MiuMiu, rasprodanim u rekordnom roku.

Ovaj set vole zvijezde poput Chiare Feraggni i Nicole Kidman. Zabilježio je rast potražnje za 37 posto, a sigurno je to da je proljeće 2022. nezamislivo bez ovog izazovnog modnog komada.

Tjedan mode

Bonjour, Paris! Francuskinje su pokazale vješte modne kombinacije, a najveći hit bit će ovakve čizme i torbice

Pogledaj galeriju

Žuta boja

U proljeće standardno više posežemo za svjetlijim i življim nijansama, no ističe se žuta te bilježi rast od 15 posto. Naime ono što je prošle godine bila žablje zelena, to je ove godine jarka nijansa žute. Dolazi u svim modnim oblicima, a it djevojke nerijetko nose outfite od glave do pete u ovoj nijansi.

Baloneri od lateksa i vinila

Zoë Kravitz zasigurno je jedna od stilski najdotjeranijih zvijezda našeg vremena, a od premijera filma 'Batman', u kojem ima ulogu Žene mačke, priuštila nam je više nezaboravnih modnih trenutaka.

U Parizu je tako nosila jedan od najpopularnijih modnih komada za proljeće, baloner od vinila. Ovaj odjevni predmet našao se i na radaru brojnih zaljubljenica u modu te je potražnja za njim porasla za 33 posto.

  • +12
Baloneri Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Matrix - sunčane naočale

Sunčane naočale u stilu modela koje je popularizirao film 'Matrix' jedan je važnijih modnih komada koji je obilježio 90-e, a ove sezone vraća se na velika vrata. Popularnosti ovog modela doprinijela je i Hailey Bieber, a zahvaljujući njezinom utjecaju obožavat ćemo ga ovog proljeća. To pokazuju i brojke – rast od 61 posto u pretraživanju modne tražilice Stylight.

Torbice u obliku polumjeseca

U sezoni pred nama zaboravite na torbice i velike shopperice, jer torba za proljeće 2022. godine je model u obliku polumjeseca. Stylight bilježi im vrtoglav rast pretraživanja od 118 posto, a torbice ovog oblika nude i prestižna modna imena – Fendi sa svojom linijom Fendigraphy te Balenciaga s novom verzijom torbice Cagole, prvotno predstavljene 2010. godine.

Slavne dame i zaljubljenice u modu odmah su prigrlile ovaj trend, a torbicu Cagole nosi i Kim Kardashian i to u neonski žutoj boji.

NOVI TJEDAN MODE

Ulice Pariza preplavile su ljubiteljice mode: Njihovi šik stajlinzi prava su inspiracija

Pogledaj galeriju

Prugice i gingham

Kada je riječ o proljetnim trendovima, nemoguće je ne spomenuti prugice i gingham. Ova dva uzorka bit će apsolutni vladari proljeća 2022., a Stylight bilježi rast od 28 posto zanimanja za oba.

No činjenica je da ova dva uzorka ni ne izlaze iz mode – prije bi se moglo reći da su bezvremenski klasik koji nekada malo više dođe u centar modne pažnje. Ove sezone može ih se i kombinirati, baš kao što je to učinila zvijezda 'Euforije', Sydney Sweeney.

JEDAN BOLJI OD DRUGOGA

Genijalni stajlinzi s gradskih ulica za današnju dozu modne inspiracije

Pogledaj galeriju