samo za hrabre

Vrući ljetni trend: Svi su se pomamili za nikad oskudnijim modelom bikinija

27.06.2023 u 12:32

Bionic
Reading

Nova sezona ljetnih vrućina i kupanja u moru i bazenima donosi i novi trend badića koji je rezerviran samo za one najhrabrije

U ljeto 2023. na plažama i bazenima vladat će vrući bikini trend koji će nas nakon sunčanja, ako ništa drugo, zasigurno osloboditi dosadnih bijelih linija nastalih od trakica i rubova.

Naime, novi trendi badići su toliko minijaturni da ih gotovo pa i nema. Jeste li spremni za super uske, mini bikinije?

Najljepše plaže u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell; montaža Neven Bučević

Novi hype: mikro bikiniji su trend kupaćih kostima

Mikro bikiniji su bez sumnje vrući trend kupaćih kostima ovog ljeta. Dokazuje to i modna platforma Stylight koja bilježi porast pretraživanja od 1000 posto za ovim 'filigranskim' modelima u odnosu na prethodnu godinu.

Inače, Stylight je modna platforma koja redovito analizira ponašanje pretraživanja i kupnje svojih 120 milijuna godišnjih korisnika, a najpopularnije modne trendove predstavlja sažete u izvješćima. Tako sada prema navikama svojih kupaca predstavlja trendovi kupaćih kostima.

Rezultat je pokazao da je takozvane mikro bikinije pretraživalo nevjerojatnih 1000 posto više kupca nego prethodne godine. Stoga su odvažni komadi ove sezone apsolutni must za plažu i bazen.

Važnost zaštite od sunca Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia; montaža Neven Bučević

Činjenici da mini bikiniji doživljavaju toliki hype vjerojatno su zaslužne brojne slavne ljepotice koje su prigrlile ovaj trend kao i novi brendovi koji su ovaj modni trend poprilično popularizirali. Tako je Inamorata , brend kupaćih kostima Emily Ratajkowski, postao poznat po svojim ultraoskudnim bikinijima koje je od milja zvana Emrata– i sama svoj najbolji model – redovito dijelila sa svojih više od 30 milijuna Instagram pratitelja.

No, Candice Swanepoel, koja je godinama bila jedno od najpoznatijih lica Victoria's Secreta, ujedno je i pionirka trenda mikro bikinija. Tropic of C, vrlo uspješan brend kupaćih kostima, oslanja se na bikinije i kupaće kostime koje na mjestu često drži samo čvrsto zavezane trakice.

I Heidi Klum otkrila ovaj trend kupaćih kostima: prošlog ljeta pozirala je u brazilskom bikiniju, kod kojeg su bikini gaćice naborane te vrlo visoko rezane.

Mikro bikiniji: samouvjereni modni trend

Svi oni koji misle da je ovaj modni trend rezerviran samo za vitke modele, varaju se. Kampanje i look bookovi novih brendova kupaćih kostima jasno pokazuju da sve ženske oblike u bilo kojem obliku treba slaviti uskim dizajnom umjesto da ih se skriva. Nema sumnje, pokazivanje kože ponovno će biti glavni prioritet na plažama i bazenima u ljeto 2023. – i to na posebno samouvjeren način.

  • +6
Mikro bikiniji Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo