veliki povratak

Kupaći kostimi, koje smo obožavali u 90-ima, pristaju svima

22.06.2023 u 09:51

Bionic
Reading

Pronalaženje savršenog kupaćeg kostima u kojem ćemo se ugodno osjećati i koji će nam dobro pristajati, no bez neugodnih nabora na kritičnim mjestima, urezivanja ili stiskanja, ponekad je ravno nemogućoj misiji

Što je zajedničko Rihanni, Jessici Albi, Hailey Bieber i Rosie Huntington-Whiteley?

Sve tri slavne ljepotice, redom različite po konstituciji, ali i stilu, obožavaju kupaće kostime s potpisom brenda Hunza G, koji se zahvaljujući posebnosti materijala odlično prilagođavaju tijelu i veliki su hit među zaljubljenicama u modu.

Ovaj brend odjeće za plažu nije postao slavan samo po tome što su ga nosile ove modne ikone poznate po istančanom stilu, već i po tome što je konkretno odgovorio na ono čemu svi teže: želju da se u bikiniju ili jednodijelnom kupaćem osjećaju kao prave kraljice plaže.

Najljepše plaže u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell; montaža Neven Bučević
  • +3
Trendi kupaći kostimi Izvor: Profimedia / Autor: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Da, zvuči nevjerojatno, ali doista postoje kupaći kostimi koji se s lakoćom prilagođavaju tijelu zahvaljujući posebnosti tkanine od koje su načinjeni.

Kupnja idealnog kupaćeg kostima za mnoge od nas je prava noćna mora. Vidimo prekrasan model i onda ga isprobamo u garderobi, ali uvijek postoji neka manjkavost koja nas razočara: gornji dio koji nije laskav, vezice koje se usijeku u bokove, naramenice koje ne drže dobro... Stoga odabir kupaćeg kostima postaje pravi izazov, pogotovo kada želite trendi komad. Hunza G je brend koji je prije svega uspio odgovoriti na sve te potrebe doista inovativnim pristupom: pronašao je tkaninu koja dobro prianja uz tijelo i njegove mjere (bilo da se radi o visini ili obujmu bokova, struku ili grudi).

Da je riječ o fantastičnom modnom ulaganju, dokazuje primjer Britanke Rosie Huntington-Whiteley, koja je isti model nosila prije, tijekom i nakon trudnoće, što jasno pokazuje da je ovaj odjevni predmet isplativa investicija.

Ako je lycra promijenila modni svijet, postavši prvi izbor u odnosu na spužvaste tkanine i pamuk u kupaćim kostimima, danas se čini da budućnost leži u seersuckeru. Poznat je prije svega u svojoj prugastoj varijanti, koja je postala klasik Thoma Brownea, a posljednjih godina bilježi poseban uspjeh u ljetnim kolekcijama. Može se prepoznati na prvi pogled po svom rebrastom izgledu, zahvaljujući teksturi u kojoj se izmjenjuju zategnute i mekše niti. No novost koju je brend Hunza G uveo u korištenju te tkanine omogućuje da svaki odjevni predmet bude izuzetno rastezljiv i iznimno prilagodljiv ženskom tijelu.

Inače, brend je rođen još 80-ih, ali je najveći uspjeh doživio zbog filma 'Zgodna žena', kada je Julia Roberts nosila jednu od njihovih haljina, onu legendarnu izazovnu bijelo-plavu minicu s metalnim ringom koji spaja gornji i donji dio.

Kupaći kostimi su kasnije predstavljeni, ali su tek posljednjih nekoliko godina, zahvaljujući zvijezdama koje su ih pokazale na Instagramu, postali viralni. Značajno se radilo i na modelima te je ponuda danas vrlo bogata: jednodijelni s ili bez naramenica, bikiniji... Paleta boja također se obogaćuje svake godine prateći trendove novih sezona, prelazeći iz klasične crne u nijanse sorbeta.

Važnost zaštite od sunca Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia; montaža Neven Bučević

Brend Hunza G je među prvima iskoristio prednosti te tkanine i otvorio put drugima koji su se fokusirali na seersucker, a među komadima dostupnim online pronaći ćete i prijedloge koje potpisuje talijanski brend Reina Olga i Bond Eye iz Australije, dok su low cost verzije dostupne na Amazonu za 20 eura.