U DUHU 70-IH

Vrtoglavo visoke, a udobnije od štikli: Ovo je hit obuća sezone, a modne ovisnice im ne mogu odoljeti

31.03.2022 u 14:42

Bionic
Reading

Kada je prošle godine pop zvijezda Dua Lipa otvorila reviju modne kuće Versace u sandalama s platformom, malo tko je mogao pomisliti da će ova obuća u duhu ludih 70-ih postati iznimno tražena u doba globalne pandemije

Osim talijanske kuće Versace, iz koje su stigle najpoželjnije platforme na modnoj sceni, njihovim dizajnom pozabavili su se i brojni drugi dizajnerski brendovi poput Guccija, Valentina, Saint Laurenta i Lanvina.

Iako se razlikuju dizajnom zajednička im je vrtoglavo visoka, ali stabilna platforma peta koja odmah produžuje siluetu.

ZVJEZDANA POSTAVA

[FOTO] Versace modnom revijom zapalio Milano: Svi samo govore o Dui Lipi na pisti, no kraljica je bila i ostala samo jedna

Pogledaj galeriju

Da nije riječ o trendu na koji ćemo zaboraviti s posljednjim danima ljeta, dovoljno govore nadolazeće kolekcije vodećih imena u svijetu mode, a u kojima ponovno dominiraju cipele s dodatkom platforma pete.

Tijekom pariškog tjedna mode, viđene su na modnim pistama Ester Manas i Giambattiste Vallija. U Milanu, za svoju prvu kolekciju na čelu modne kuće Bottega Veneta, dizajner Matthieu Blazy  zamislio ih je u živim bojama i iznenađujućim materijalima.

  • +7
Platforme Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Kako ovog proljeća nositi platforme

Crpeći inspiraciju s modnih pista: kombiniranjem ovih sandala s odijelom kao što su pokazali talijanski Gucci ili Valentino, postiže se savršeni poslovni stajling, a poželite li igrati na kartu odvažnosti sa sako-haljinom u paru s platformamama nećete pogriješiti, kako je dao do znanja dizajner Anthony Vaccarello za Saint Laurent.

STREET STYLE POTVRDA

Trijumfalan povratak platformki: Ove udobne cipele nema tko ne nosi

Pogledaj galeriju