PRIPREMITE SE ZA NEDJELJU

Vrlo jednostavne, a tako fine slastice za Majčin dan

11.05.2012 u 16:22

Bionic
Reading

Bliži se druga nedjelja u svibnju, koja se već tradicionalno obilježava gotovo u cijelom svijetu kao Majčin dan. Svake godine javlja se isto pitanje i nedoumica, kako razveseliti osobu koja cijele godine brine o svim ostalim ukućanima te posvećuje većinu svojeg vremena ne bi li udovoljila drugima

Anna Marie Jarvis, koja je organizirala prve Susrete majki te je u čast svoje preminule majke podijelila 500 bijelih karanfila, poznata je kao glavni inicijator za osnivanje Majčinog dana u Sjedinjenim Američkim Državama, koji se kasnije proširio u cijelom svijetu.

Kako bi olakšao muke svim super tatama i njihovim mališanima, Ledo je osmislio jednostavne, ali izuzetno primamljive i neodoljive slastice kojima ćete zasigurno iznenaditi svoje mame.

Uz omiljeni cvijet, pjesmu ili lijepu riječ, pripremite ove godine za Majčin dan i pravu malu gurmansku poslasticu u samo nekoliko koraka, jer osmijeh koju ćete dobiti zauzvrat vrijedi svake sekunde uloženog truda.

Dakle, tate i klinci uzmite pregače u ruke, zasučite rukave i upustite se u kulinarsku avanturu kako bi priuštili vladarici srca, dan za pamćenje, jer vrijeme je da se mama osjeća poput prave kraljice.

Recepti

Semifreddo od lješnjaka s umakom od borovnice

Sastojci:
4 jaja (žutanjci)
sirup od šećera (1 dl vode i 200 g kristal šećera)
250 g mljevenih lješnjaka
450 g borovnica
50 g maslaca
20 g kristal šećera
Sok jednog limuna
1 dl vode
400 g šlaga (Ledo)

Priprema:
Na pari tucite žutanjke i sirup od šećera, sve dok smjesa ne postane kremasta i gusta. Zatim na tavi rastopite maslac i šećer, dodajte borovnice Ledo, karamelizirajte ih te dodajte vodu i sok od limuna. Miksajte borovnice dok ne dobijete glatki umak. U hladnu kremu od žutanjaka i sirupa dodajte lješnjake i šlag te ostavite u škrinji četiri do pet sati. Servirajte semifreddo s umakom od borovnice.

Puding od riže s malinama

Sastojci:
50 g riže
375 ml mlijeka
2 žličice ekstrakta vanilije
2 žlice šećera
150 g malina Ledo

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva C. Nauljite jednolitrenu posudu i stavite je u kalup za pečenje, napola napunjen vodom. Operite rižu, ocijedite i stavite u kalup. Izmiješajte mlijeko, vaniliju, i šećer u manjem loncu. Kad zakuha prelijte rižu, dobro promiješajte i pokrijte poklopcem ili folijom. Pecite sat i pol ili dok riža ne omekša. Pripremite preljev od malina tako da kuhate odmrznute maline i šećer u manjem loncu, dok se šećer ne otopi. Ohladite 10 minuta prije serviranja. Poslužite puding od riže s preljevom od malina.

Banana Split

Sastojci:
1 kuglica sladoleda od vanilije Ledo
1 kuglica sladoleda od banane Ledo
1 kuglica sladoleda od čokolade Ledo
1 banana
šlag Ledo
preljev od čokolade

Priprema:
Ogulite bananu i razrežite uzduž po sredini na dva dijela. Stavite bananu u staklenu zdjelicu, a između dva dijela banane posložite kuglice sladoleda. Ukrasite šlagom Ledo i preljevom od čokolade. Sve navedene okuse sladoleda možete pronaći u proizvodu Mini Quattro Banana Split.