povratak trenda

Vraća se najženstveniji model haljine: Nosit ćete je u svakoj prilici

14.08.2023 u 09:24

Bionic
Reading

Zaboravljeni i nekad popularni trendovi nastavljaju obilježavati modni svijet, no sada se fokus s klasičnog Y2K stila pomiče na haljinu koju smo obožavali 2010-e. Bez obzira na stil i prigodu, teško da ćete pronaći ženstveniji i elegantniji model od ovoga

Nakon velikog povratak 90-ih i 2000-ih u modni svijet, vladajući trendovi nastavljaju crpiti inspiraciju iz zaboravljenih trendova. Sada se fokus prebacuje na 2010-e: prvo je to potvrdila Alexa Chung kada se nedavno pojavila u laskavim crvenim hlačama, a sada to službeno potvrđuju haljine čiji je kroj u gornjem dijelu vrlo uzak, a od struka pa na dalje se lepršavo širi.

Naime, do nedavno su među zaljubljenica u modu, po pitanju haljina, dominirala dva esktrema - pripijene haljine, a zatim volumiozne haljine koje su se širile čitavom duljinom. Međutim, u posljednje vrijeme popularni brendovi su počeli biti malo više avanturistički usmjereni, koketirajući sa siluetama prošlih vremena.

Tipično ženstveni kroj više je puta izlazio iz mode, no jedan brend koji je ostao vjeran tom dizajnu je francuska modna kuća Alaïa. Njihova klasična haljina krojena u gornjem dijelu glavni je oslonac u ponudi brenda od 1981., a u posljednjih nekoliko mjeseci viđena je na sestrama Jenner i Elsi Hosk, predvodnicama i diktatoricama trendova.

I dok Alaïa ima izrazito tiho-luksuzni pristup svojim dizajnima koje krasi laskavi i uski gornji dio te ženstveno lepršavi donji dio, drugi su brendovi skloniji eksperimentirali s razigranijim izgledom ovog kroja.

Bilo da želite postići besprijekornu eleganciju ili osvježiti svoju garderobu savršenom haljinom za evente i zabave, haljina ove siluete mogla bi biti savršen izbor za ono što tražite.

Dok su ugledni dizajneri utirali put, popularni high street brendovi vjerno su slijedili njihov primjer s primamljivim ponudama. Od &Other Storiesa i Reformationa do Manga i Bodena, bez obzira nosite li svoju 'fit and flare' haljinu za šetnju gradom ili romantična izlazak na moru, savršeno će se uklopiti u kulisu događanja.