S POTPISOM VALENTINA

Vjenčanica nasljednice Zarinog modnog carstva je totalno šik: Prelijepa kreacija kakvu biste poželjeli nositi svaki dan

17.11.2018 u 12:11

Bionic
Reading

Nasljednica modnog carstva Inditex, u čijem se sklopu nalazi popularna Zara, 34-godišnja Marta Ortega udala se za Carlosa Torrettu, sina španjolskog modnog dizajnera Roberta Torretta. U intimnoj ceremoniji par je izrekao sudbonosno da, a samozatajna Španjolka odabrala je prekrasnu vjenčanicu s potpisom talijanske modne kuće Valentino

Par se u petak navečer vjenčao u intimnoj ceremoniji u obiteljskoj kući njezina oca Amancija Ortege u La Coruñi, okruženi samo članovima obitelji i najbližim prijateljima, nakon čega je uslijedilo slavlje s brojnim uzvanicima.

No, više od svega pozornost je izazvala vjenčanica 34-godišnje mladenke kojoj je ovo drugi brak. Za Martinu vjenčanicu bio je zadužen kreativni direktor modne kuće Pierpaolo Piccioli, koji je samo za nju dizajnirao prekrasnu elegantnu haljinu.

Ova netipična vjenčanica inspirirana je modom 70-ih godina prošlog stoljeća i odiše sofisticiranom elegancijom. Gornji dio napravljen je od svile svijetle prljavo roza nijanse, s visokim ovratnikom, prozirnim rukavima i plisiranim prednjim dijelom. Donji dio je od teže svile i krojem pomalo podsjeća na hlače, ima mašnu u struku i šik detalj – džepove.

'Ovom kreacijom htio sam postići osjećaj neobičnog romantizma, ispunjen lakoćom i svježinom, s namjerom da dočaram snažnu osobnost. Odabrali smo sofisticiranu svijetlu roza nijansu, koja je gotovo pa bijela. Želio sam da bude poput mladenkine aure, a ne tek haljina, već nešto što će označiti čaroliju trenutka, baš poput vela i cvijeća u njezinoj kosi', objasnio je Pierpaolo Piccioli što ga potaknulo da dizajnira ovu netipičnu vjenčanicu.

Uz šik vjenčanicu Zarina nasljednica nosila je dugi veo i krunu od cvijeća.

Mladoženja je imao tamnoplavo odijelo rađeno po mjeri s potpisom prestižne londonske adrese Savile Rowa, a uz njega je nosio bijelu košulju i kravatu s printom.

Za mladenkin buket bio je zadužen francuski cvjećar Thierry Boutemy, a inspiriran je galicijskom prirodom i bojama koji je savršeno pristajao uz vjenčanicu.

Uzvanici su se trebali pridržavati dress codea koji je zahtijevao smoking za muškarce, a jedina iznimka bio je mladenkin otac, milijarder Amancio Ortega koji je i ovoga puta ostao vjeran jednom od svojih brendova. Njemu su u pogonima Inditexa sašili crno odijelo po mjeri.

Inditex je bio zadužena i za odjeću djeveruša te mladenkina petogodišnjeg sina iz prvog braka, a oni su nosili odjeću brenda Massimo Dutti.

  • +15
Vjenčanje Marte Ortege, kćeri vlasnika Zare Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia