BUNTOVNOG DUHA

Vječni model čizama koji se isplati imati u ormaru

31.10.2016 u 08:46

  • +5

Bajkerske čizme

Izvor: Promo fotografije / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Samopouzdanje, buntovništvo i posebnost samo su neke od asocijacija koje se vežu za bajkerske čizme - model koji već dulje vrijeme ne izlazi iz mode, pa tako ni ove sezone

Specifična grubog izgleda i najčešće u crnoj boji bajkerske čizme uvukle su se u garderobe brojnih žena i postale modni klasik u svijetu obuće. Kao što je slučaj s brojnim prethodnim sezonama, bajkerske čizme i ove se uspješno natječu s aktualnim trendovima u svijetu čizama.

Ako vam se ne dopada aktualan trend borbenih čizama nalik kultnim martama i planinskim čizama, bajkerske čizme dobitna su modna alternativa.

Po pitanju ovog vječnog klasika izvorni dizajn ostao je gotovo netaknut, a jedino što ih razlikuje jedne od drugih detalji su poput broja i izgleda specifičnih remenčića, standardno smještenih na području zgloba. I dok su prošlih sezona bajkerske čizme uglavnom bile ukrašene zakovicama, ove sezone na cijeni je minimalizam, s tek pokojim efektnim detaljem poput patentnog zatvarača ili efektne kopče neizostavnih remenčića.

Kao što je slučaj s robusnim čizmama combat, bajkerski modeli najviše će doći do izražaja u kombinaciji sa stilski potpuno suprotnim krpicama poput lepršavih cvjetnih haljina u boho maniri. Opak izgled bajkerskih čizama odlično će funkcionirati u najjednostavnijoj kombinaciji traperica i obične majice, a zahvaljujući minimalističkom a istovremeno robusnom izgledu, dobro će se uklopiti u gotovo svaki stil odijevanja.