HIT OBUĆA

Trendi čizme koje ćete obožavati ove sezone

18.10.2016 u 06:30

  • +8

Trendi modeli čizama

Izvor: Promo fotografije / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Modne kuće u aktualnoj sezoni posebno vole ovaj model čizama te ga mnogi - predviđajući mu popularnost - nazivaju novim birkenštokicama

Riječ je o takozvanim combat čizmama koje na prvi pogled djeluju kao ušminkana verzija kultnih martensica ili gojzerica.

Ove robusne čizme, često ukrašene metalnim dodacima, s povišenom ili ravnom petom, u aktualnim kolekcijama istaknule su modne kuće Prada, Louis Vuitton i Alexander Wang.

Combat, odnosno borbene čizme, dizajnirane su u vojne svrhe te nude mješavinu čvrstine, savršenu potporu za gležanj i zaštitu od nepogodnih vremenskih uvjeta, no postale su i omiljena obuća članova punk, goth i grunge supkulture. Ove čizme simbol su subverzivnosti i igranja sa suprotstavljenim komadima poput ženstvenih haljina - kombinacija kakve je nekoć, u 90-ima, nosila udovica Kurta Cobaina.

Ako je suditi prema viđenoj kolekciji modne kuće Louis Vuitton, robusne čizme ove sezone nose se uz savršeno skrojene hlače i predimenzionirane džempere ili, kako nalaže Prada, u kombinaciji sa ženstvenim krojem haljine i tajicama.

Prema mišljenju modnih znalaca, pri nošenju borbenih čizama trebali biste izbjegavati komade koji inspiraciju vuku iz muškog stila odijevanja, dajući prednost ženstvenim siluetama koje će u paru s robusnim čizmama činiti savršenu modnu ravnotežu.

Pravi primjer toga slavne su ljepotice koje su svoj par borbenih čizama vješto kombinirale sa ženstvenim krpicama.