Da, stvarno!

Vječne skinny traperice: Ovi modeli su još uvijek moderni

19.05.2023 u 15:22

Bionic
Reading

Unatoč jakom trenu traperica širokih nogavica, skinny traperice svejedno nisu iščezle s liste trendi komada. Da, dobro ste pročitali, ove sezone itekako ćemo nositi uske traperice, samo je važno odabrati dobar model

Jesu li i dalje u trendu ili njihovo vrijeme ipak prošlo? Iz godine u godinu pred skinny modele traperica se postavlja to pitanje i svaki put prevlada ovo prvo – i dalje su u trendu, bar u nekom obliku. Naime, usprkos svim promjenama stilova, činjenica je da skinny modeli imaju vjernu bazu obožavatelja koji redovito nose taj modni klasik. Toj skupini pripada i nekoliko zvijezda, ali i jedna od najvećih ikona stila - Kate Middleton koja baš uvijek nosi uske traperice. A tu su i Emily Ratajkowski i Dakota Johnson koje također vole nositi uske hlače.

A na modnoj pisti, Celine i Junya Watanabe učinili su uske traperice ponovno trendi za proljeće i ljeto 2023. Sasvim dovoljan razlog da bacite oko na aktualne modele i popunite garderobu.

Što su uske traperice i koja je razlika od skinny modela?

Uske traperice su najuže od svih hlača. Karakteristično su uske od pojasa do poruba i često imaju rastezljiv materijal radi udobnosti nošenja. Kada se traperice nazivaju uskim krojem, one su uske na bokovima i imaju uske nogavice. Razlika u odnosu na skinny traperice je taj da skinny kroj pristaje uz tijelo kao druga koža, dok slim-fit traperice imaju nešto opušteniji kroj na listovima i gležnjevima. A u 2023. upravo je slim-fit jedan je od najvažnijih modela.

Jesu li uske traperice i dalje moderne?

Stvar kod uskih traperica je ta da nikada nisu vrući trend, ali jednako tako nikada niti ne izlaze iz mode. Naime, dok je generacija Z uske traperice proglasila zaboravljenim stilom, čini se da se generacija Y, bez obzira na sve, čvrsto drži svog voljenog odjevnog predmeta. Uostalom, upravo je ova generacija uskim traper hlačama dala kultni status i učinila ih must have traper komadom tijekom više od desetljeća – i to bez obzira na godišnje doba.

  • +5
Uske traperice Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Odavno se predviđa da skinny traperice nikada neće sići s modnog prijestolja, a iako su drugi oblici hlača poput ravnih ili širokih traperica u modnom usponu, u modi ništa ne odlazi u zaborav tako lako. Pogled na modne piste i internetske trgovine također pokazuje da je skinny jeans itekako prisutan i u 2023.

Pet vječnih skinny trendova

Modeli kraćih nogavica

Za ljeto 2023. i aktualne skinny jeans trendove moto je jasan; pokažite gležnjeve! Takozvani Ankle Grazer modeli sada su apsolutni hit. Skraćena verzija također stavlja naglasak na izbor cipela, a nose se tenisice, balerinke ili sandale.

Svijetlo plave uske traperice

ogled na online shopove i na Instagram otkriva da su svijetloplave uske traperice vrlo trendi. Lagana nijansa savršena je za proljeće i ljeto i dobro se slaže sa živahnim trendovskim bojama poput ružičaste i zelene ili s bijelim bluzama.

Ravni uski kroj

Skinny traperice određene su ultra uskim krojem od pojasa do poruba. Svatko se sigurno kad-tad borio s navlačenjem takvog modela. Zato su nove trend hlače posebno uzbudljive: one ostaju vjerne slim kroju, ali su nogavice općenito ravne, što znači da su traperice slobodnijeg kroja. Savršeni hibrid između slim i skinny modela.

Traperice s izrezanim rubovima

Skinny traperice s skraćenim ili asimetričnim rubom imaju mrvicu više vedrine i sofisticiranosti. Taj detaljm im daje street style vibru i dobro se slaže s opuštenim svakodnevnim stilovima - jednostavne majice kratkih rukava i topove.

Elegantni modeli tamnih boja

Poderane skinny hlače i jako izblijedjeli traper stvar su prošlosti. Ako želite nositi moderne uske traperice u 2023., odlučite se za ujednačene i jednostavne boje koje hlačama daju elegantan štih. Tamno siva, crna i indigo plava vrlo su popularne i mogu se nositi uz natikače s petom ili balerinke i bluzu za posao ili uz tenisice i oversized sako za ležerni izlazak. To je klasičan model koji nikada ne izlazi iz mode.