SVI IH ŽELE

Vječna modna ikona: Komadi koje je nosila princeza Diana ponovno su među najtraženijima

09.12.2020 u 15:34

Bionic
Reading

Iako zanimanje za princezu Dianu, nikad prežaljenu majku prinčeva Williama i Harryja koja je tragično izgubila život 1997. godine, nikad nije nestalo, zahvaljući Netflixovoj seriji 'Kruna' britanska modna ikona nikad nije bila popularnija, osobito među zaljubljenicama u modu

Njezina nesretna sudbina i predanost humanitarnom djelovanju podjednako su fascinantni baš kao i njezine nevjerojatne modne kombinacije.

Diana Spencer oduvijek je imala poseban stil i modi je pristupala na sebi svojstven način, a njezina prepoznatljiva frizura, make up te komadi koje je nosila bili su veliki hit u 80-ima i 90-ima. S istančanim osjećajem za modu, princeza od Walesa često je i kršila stroga kraljevska modna pravila no i to kad je radila, radila je s puno stila.

Drukčija i svoja, modne je trendove sama stvarala, a neki njezini stajlinzi zauvijek će se pamtiti.

Da zanimanje za komadima koje je nosila nije ni danas nestalo, pokazuje i aplikacija LikeToKnowIt za kupnju koja je zabilježila ogroman porast pretraživanja povezanih s komadima koje je nosila voljena princeza od srca, kako su je zvali u Velikoj Britaniji.

  • +8
Princeza Diana Izvor: Profimedia / Autor: michael melia / Alamy / Alamy / Profimedia

Među njima je i prepoznatljivi plavi sako (porast potrage od 1000 posto), bluza s ovratnikom (+ 2.900 posto) i košulju s volanima (+ 7.000 posto).

Mnogi pamte i bezbrojna nevjerojatna izdanja u kojima je oduševljavala modni svijet poput trendi bluze s otiskom ptica s efektnim ovratnikom koju je nosila nakon objave zaruka s princom Charlesom, elegantnih kaputa, glamuroznih večernjih haljina, odjeće s uzorkom tartana...

Osim što je voljela puf rukave, traper ili elegantne večernje haljine, Diana je bila velika ljubiteljica sakoa koje je rado nosila u kombinaciji s bluzama, suknjama ili hlačama.... Više od dvadeset godina nakon njezine smrti, možemo samo zaključiti kako stil obožavane Diane nikad neće prestati oduševljavati modni svijet.

  • +4
Princeza Diana i princ Charles Izvor: Profimedia / Autor: UPPA/Photoshot / Avalon Editorial / Profimedia