NAGRADNJAČA

Vinarija Feravino vas nagrađuje

03.09.2013 u 08:37

Bionic
Reading

Dugo toplo ljeto vrijeme je kada naša tijela traže onaj nezaboravni spoj odmora i gastronomskih užitaka. Ljeto je još tu i uvjereni smo - potrajat će dovoljno dugo da to iskusimo još nekoliko puta! A ima li boljeg uživanja u ovim kasnim danima ljeta od laganog ispijanja Dika Roséa vinarije Feravino, tog vrckavog vina koje sjedinjuje raskoš aroma jagode s unikatnim spojem sorte od koje je nastalo – Frankovke.

Bijelo vino nastaje od bijelog grožđa, crno vino od crnog grožđa, a kako nastaje rosé?

Rosé nastaje iznimnim procesom muljanja grožđa, tehnikom koja se također koristi kod stvaranja crnih vina i kratkom, hladnom maceracijom. U njemu se u jedinstvenu cjelinu spaja voćnost i svježina bijelih vina te jačina crnih. Rosé Dika vinarije Feravino skladno je i elegantno te svježe vino koje krasi opojni miris jagoda, a pažnju plijeni nježno ružičastom bojom lososa.

Mali ostatak šećera te ugodno izbalansirane kiseline s nježno gorkastim završetkom zaokružuju ovaj Dika Rosé koja se najbolje se sjedinjuje s hladnim predjelima, salatama i snackovima. Također priliježe jelima od bijelih mesa, umacima kao i morskim specijalitetima. Može se poslužiti i kao aperitivno vino, a servira se dobro ohlađeno na temperaturi od 8 do 10 °C.

Diku Rosé, kao i brojne druge vrste izvrsnih vina proizvodi mlada vinarija iz feričanskog kraja Feravino. S godišnjom proizvodnjom koja se kreće između 800 i 900 tisuća litara, Feravino je ponosno pozicionirano kao najmanji među najvećim proizvođačima vina u Hrvatskoj. Uzgoj vinove loze odvija se na čak 170 hektara, a od sorti u vinogradima prevladavaju graševina i frankovka, no tu su i bijeli pinot, chardonnay, rajnski rizling, zweigelt, syrah, pinot crni, cabernet sauvignon te merlot.

Feravino u posljednje vrijeme niže brojne međunarodne i domaće nagrade i priznanja, među kojima treba istaknuti nagradu na londonskom Decanteru i francuskom Syrah du Monde. Upravo su se vina iz linije Dika i Miraz služila na Kraljevskom polo turniru održanom početkom kolovoza u Winsdoru i to kao jedina vina, a ovom prilikom možete i vi sebi priuštiti kraljevski tretman kušajući vina vinarije Feravino.

Vinarija Feravino nagrađuje dva čitatelja poklon paketom Dika Rosé.

Nagradu su osvojili:

Ivan Crnić
Miroslava Čeh

Dobitnici će o detaljima preuzimanja nagrada biti obavješteni putem maila.