CRO A PORTER

Vidite li se u nečem ovakvom?

26.10.2013 u 00:49

  • +23

Schwarzkopf Cro A Porter: Anamarija Asanović, Borna&Fils, Hippy Garden, Linea Exclusive

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

Bionic
Reading

Treću večer Cro A Portera obilježile su pomalo mračne i avangardne kolekcije Etne Maar, Madame Dedmode i Spirit by T.B, uz detaljno razrađene crne kreacije XD Xenie Designa, besprijekorno ženstvene kreacije Linee Exclusive i Hippy Gardena, te razigrane i u žive boje obojane kreacije Anamarije Asanović i Borne&Filsa

Ksenija Vrbanić, dizajnerica koja stoji

iza modnog imena XD Xenia Design, predstavila je još jednu odličnu kolekciju s u detalje razrađenim crnim krojevima tek ponekad razigranim primjesama bijele i sive boje ili pak upečatljivim prugicama. Naizgled jednostavna kolekcija već pri drugom pogledu otkriva zanimljivu voluminoznost i višeslojnost. Jedni od najupečatljivijih komada svakako su kratke jaknice poludugih rukava koje jednostavno podižu svaku kombinaciju. Dobra, vrlo nosiva kolekcija za poseban urbani stil, svakako će privući pažnju ljubiteljica mode, posebice zbog svoje jednostavnosti i višeslojnosti koje gotovo svaki komad čine nosivim u različitim prilikama. Za oko svakako zapinju i haljine do koljena koje se šire sve do struka, a nakon toga poprimaju uski, tuba oblik i obrub u jakoj, kontrastnoj boji.

Avangardna vizija Andrijane Subotić Pjajčik, dizajnerice koja stoji iza modnog imena Etna Maar, prvenstveno se vrtjela oko besprijekorno izrađenih kaputa. Čiste pročišćene linije bez puno kompliciranja rezultirale su tamnim, pomalo voluminoznim kaputima nenaglašenog struka, ispod kojih se obavezno nose kraća suknja i hlačice, a kaputi su ukrašeni i trendi tregerima. Onaj tko kaže da pletivo ne može biti seksi, sigurno će promijeniti mišljenje već pri prvom pogledu na sivu pletenu suknju visokog struka i odgovarajuću kraću majicu, koje bespogovorno naglašavaju žensku siluetu, a seksipil dodaju kopčanje i prorezi sa stražnje strane. Kolekcija u pretežito tamnim bojama, crnoj i sivoj, predstavila je i dobre crne haljine, jednostavnog kroja ali vrlo efektne i ukrašene prorezima.

Vrlo avangardna i pomaknuta modna vizija Madame Demode naći će put do istinskih ljubitelja mode koji znaju što hoće i ne boje se to pokazati. Avangardna kolekcija pokazala je da će modni detalj tregera biti jako 'in' naredne sezone, a svojim kreacijama 'prekršila' je sva klasična pravila. Tunike i haljine asimetričnih krojeva, prelijevajuća crna i bijela boja koja se stapa u sivu, i sve to u kombinaciji s haljinama koje krase upadljive izvučene trake – doista upečatljivo.

Još jednu avangardnu kolekciju izveo je Tomislav Bahorić pod modnim imenom Spirit by T.B. Apsolutni minimalizam i jednostavnost tek su ponegdje upotpunjeni detaljima poput širih ovratnika, našivenih trakica i zakrpa u obliku slova x. Kolekcija za muškarce s jasnim stavom, koji dobro znaju kakav dojam žele ostaviti. Snažan, pomalo mračnjački stil razigralo je odijelo na kockice, a veliki dio odjeće krase i cifovi koji omogućuju mijenjanje njezina oblika.

Jeste li za suknju s pregačom? Zašto ne. Tregere? Zašto ne. Košulje s izvezenim srcima? Kako retro… Sve to možete iskopati u novoj kolekciji Borne Rajić, hrvatske dizajnerice s pariškom adresom, koja stoji iza branda Borna&Fils. Iako je jedna od naših dizajnerica koji su ponajviše na meti javnosti, vrlo često i ne baš u pozitivnom smislu, Borna i dalje 'fura' svoj film i modnoj publici beskompromisno nalaže sve što je naumila. Borna, koja je na pistu izašla u društvu sinova, za ovu kolekciju ipak kaže da je najsmirenija kolekcija dosad, što je, napominje, odraz njezinog trenutačnog stanja duha.

Nakon revije Borne&Fils i njezinih boja, na pistu ponovno nastupa još jedna kolekcija zagasitih nijansi. Linea Exclusive uvijek je bila poznata po svojim ženstvenim kreacijama i stavljanju ženske siluete u prvi plan, na elegantan način. A to nije izostalo ni ovoga puta, ove sezone žena Linee Exclusive je snažna, mistična i pomalo mračna, ali i dalje vrlo ženstvena. Crni prozirni materijali i čipka dali su još jedan niz sjajnih elegantnih kreacija, a pistom je prošetala i Mia Kovačić u ulozi modela, noseći dugu haljinu s čipkastim rasporom i prozirnim trakastim gornjim dijelom koji otkriva gole grudi.

Pretežito mračnu pistu Cro A Portera osvježila je kolekcija Anamarije Asanović koja je svoju mladenačku zaigranost prenijela na kolekciju. Jarko crvene i ženstvene haljine su apsolutni must-have, posebice ako imaju izrez na struku i otkrivaju trbuh, kakvu je nosila i sama Jelena Rozga. No to su i šarene razigrane haljinice i suknje, kraljevski plave haljine i dobro krojene hlače, sve to začinjeno cvijećem u kosi.

Za mračnim i pomalo opakim stilom ove sezone poveo se i Hippy Garden, predstavivši kolekciju u crnoj boji s dodacima kraljevske zlatne. Otmjena i profinjena kolekcija Dramatic Elegance naglasak stavlja na klasičnu ženstvenost, sofisticiranost uz dodatak decentno zlatne boje, još jednom dokazujući kako je besprijekoran luksuz u mekim, a opet čvrstim i fluidnim formama, spojiv s urbanim i provokativnim.