HRVATSKI BUD BUNDY

Vid Mekinić - sasvim običan dečko iz kvarta

05.05.2010 u 11:37

Bionic
Reading

Ljubitelji kazališta prvo su ga mogli upoznati u predstavama u ZKM-u. Nakon toga, zavoljela ga je televizijska publika zbog simpa reklame za Coca Colu, a onda i kao Bobu iz 'Bračnih voda'

Njegovo je ime Vid Mekinić, ima 14 (uskoro 15!) godina i dolazi iz Zagreba. Pohađa osmi razred Osnovne škole 'Miroslav Krleža' na zagrebačkom Kaptolu. Kaže kako ga prijatelji često zezaju: 'Gdje si, Cola?!' zbog reklame za spomenuto piće.

Mama mu je Tatjana, tata Robert te ima osam godina stariju sestru Vendi i kaže da se super slažu.

Ističe da nije štreber i prolazi s vrlo dobrim. Također, slava mu nije udarila u glavu i on je u slobodno vrijeme, kada se svjetla kamera ugase, sasvim normalan dečko iz susjedstva ili, bolje reći, iz zagrebačkog kvarta Gornji grad. Ističe kako se s frendovima obožava vozikati na biciklu po gradu.

Osim toga, zanimala ga je košarka, koju je trenirao nekoliko godina, ali sada mu je ipak draži nogomet. Voli i grafite te kaže kako je zidove svoje sobe gotovo u cijelosti prekrio grafitima. Slika ih kad god za to nađe vremena. No, čini se da za Vida ovo nije samo prolazni hobi. Naime, želja mu je upisati školu primijenjenih umjetnosti.

No Vid je zaista svestran klinac. Uz već nabrojene hobije, treba nadodati da obožava glazbu pa je čak uzimao satove gitare i klavira te i sada, kada mu dođe, zna zasvirati. Najdraži pjevači i bendovi su mu Parni Valjak, Prljavo kazalište, Hladno pivo i Thompson

Želja mu je što je prije moguće položiti vozački, a u daljoj budućnosti proputovati svijet na motociklu

'Bračne vode' prvi je veći Vidov projekt, ali kaže kako ga ne ometa u normalnom pohađanju škole jer su snimanja jednom tjedno i tada nastavnici imaju razumijevanja za njegove izostanke. Vid kaže da mu nije bio problem ufurati se u ulogu uvijek napaljenog i za zezanciju spremnog Buda. Zanimljivo je kako je još od malih nogu u školskim predstavama glumio mlađeg brata i to ga prati kroz cijelu dosadašnju karijeru – uvijek je uz njega starija sestra s kojom se oko nečega prepire (u reklami oko pranja suđa, a u 'Bračnim vodama' sestra mu je Tina, koju glumi Sonja Kovač, a prepiru se gotovo oko svega).

Mladi glumac redovito je pratio originalnu verziju 'Bračnih voda' i prije nego što je znao da će glumiti u hrvatskoj verziji. Kaže kako nekada ponovno pogleda seriju kako bi lakše odglumio neku od scena.

Vida gluma zanima još od osme godine života te je u sklopu nastave često bio na Lidranima (smotrama literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva škola). Kaže kako bi za neku ulogu učinio sve što je potrebno, osim što ne bi obrijao glavu ili se udebljao kojih deset ili više kilograma.

Vid se već naviknuo na to da ga prolaznici prepoznaju i prilaze mu. No jedan mu je susret ostao u sjećanju, kada mu je prišao jedan britanski turist i na engleskom ga upitao je li on onaj mali iz reklame.

I još pokoja zanimljivost...

Rođendan: 16. veljače 1994.
Horoskop: Vodenjak
Boja očiju: smeđa
Kućni ljubimac: mačak Tomas
Omiljeni predmet u školi: likovni
Omiljena hrana: tjestenina
Omiljena boja: plava
Omiljena knjiga: Eragon (napisao Christopher Paolini)
Omiljena odjeća: trapke i majica