PRIZNALI POGREŠKU

Versace se ispričao zbog majica koje su izazvale bijes Kineza

11.08.2019 u 17:36

Bionic
Reading

Talijanski luksuzni brend Versace i njegova umjetnička direktorica Donatella Versace ispričali su se u nedjelju nakon što je serija majica izazvala oštre kritike na društvenim mrežama u Kini zbog toga što je kineske teritorije Hong Kong i Macao označila kao države

Versace, kojo je u rujnu prošle godine kupio Capri Holding u vlasništvu dizajnera Michaela Korsa, na Twitteru je objavio da je pogriješio i od 24. srpnja prekinuo prodaju te uništo sporne majice.

Tvrtka sa sjedištem u Milanu posljednja je u nizu kompanija uhvaćenih u mrežu sporih političkih pitanja koja uključuju Kinu, a koja je prošle godine pojačala nadzor nad time kako strane tvrtke tretiraju Hong Kong i Makao, bivše europske kolonije koje su sada dio Kine, ali su zadržale visoku autonomiju.

Na majicama, čije su fotografije objavljene na kineskim društvenim mrežama, ispisano su parovi 'grad-država', poput 'New York-SAD' i 'Peking-Kina'.

No, na njima također piše 'Hong Kong-Hong Kong' te 'Makao-Makao'.

'Versace ponovno ističe da iskreno volimo Kinu i poštujemo kineski teritorij i nacionalni suverenitet', objavila je tvrtka u priopćenju.

  • +40
Versace Izvor: Profimedia / Autor: N.N.