ČAK 15.000 ISPITANIKA

Velika studija pokazala koliko je dug prosječan penis

03.03.2015 u 17:57

Bionic
Reading

Najnovija međunarodna studija King's College Hospital NHS Foundation Trusta, objavljena u znanstvenom časopisu BJU International Journal of Urology, provedena je kako bi muškarce uvjerila da imaju normalnu veličinu penisa, piše The Guardian

U ovom istraživanju sudjelovalo je 15 tisuća muškaraca, a zanimljivo je da je u opuštenom stanju prosječan penis duljine 9,16 cm, a obujam mu je 9,31 centimetar.

U uspravnom je stanju dužina penisa 13,12 centimetara, navodi se u ovoj studiji. Ove brojke trebale bi konačno uvjeriti većinu muškaraca da imaju penis u granicama normale, tvrde britanski istraživači iz koji su dužine dobili zahvaljujući mjerenju ispitanika.

Dobivene brojke bit će iskorištene u terapijama za muškarce koji zbog veličine penisa imaju ozbiljne psihološke probleme. U najgorem slučaju, muškarcima s ovim problemom može biti dijagnosticirana i dismorfija – poremećaj percepcije vlastitog tijela koji može dovesti do opsesivno i antisocijalnog ponašanja, depresije, pa čak i samoubojstva.

U praksi samo 2,28 posto muškaraca ima malen ili velik penis (izvan prosječnih dimenzija), piše u znanstvenom časopisu BJU International Journal of Urology.

U studiji King's College Hospital NHS Foundation Trusta sudjelovali su muškarci u dobi od 17 do 91 godine kojima su izmjereni penisi u 20 ranijih studija u Europi, Aziji i SAD-u.

Istraživači nisu pronašli nikakve pokazatelje za veličine penisa prema rasi, iako je većina bila iz Europe ili Istočne Europe. Također, nije bilo povezanosti između dužine stopala i muškosti.