NAJŽELJENIJI CENTIMETRI

Veličina penisa muškarce brine zbog drugih muškaraca, a ne žena

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 17.09.2009 13:45
  • Objavljeno 17.09.2009 u 13:13
muškarac

muškarac

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Kada je riječ o veličini penisa, muškarci su više zabrinuti što će im reći prijatelji, nego njihove partnerice. To je fenomen poznat pod nazivom 'sindrom svlačionice'

Student psihologije Annabel Chan proučavao je mjere penisa više od 500 muškaraca diljem svijeta. Ispitanici su također odgovarali i na niz pitanja vezanih uz veličinu njihova penisa.

'Uočio sam da postoji tzv. 'sindrom svlačionice' jer muškarci u društvu drugih muškaraca misle da bi im penis trebao biti veći, ali kada su sami onda su prilično zadovoljni svojom veličinom', pojasnio je Chan.

Muškarci u dobi od 18 do 76 godina odgovarali su na pitanja o idealnoj veličini penisa, a onda su ti odgovori uspoređivani s njihovim razmišljanjima o tome što će drugi muškarci možda reći.

Većina muškaraca, njih 65 posto, izjavila je da bi njihova idealna veličina bila manja od idealne veličine koju su predložili drugi muškarci.

Muškarce su pitali i smatraju li da bi imali bolji seksualni život kada bi imali veće penise. Većina smatra da to za seksualni život nije od presudne važnosti.

'Muškarce je više brinulo što će misliti drugi muškarci, nego kako im veličina penisa utječe na seksualne odnose', istaknuo je Chan.

Tijekom istraživanja muškarci su mjerili svoje penise u erekciji. Chan je očekivao da će izmjeriti iznadprosječne centimetre, ali pokazalo se da se veličina penisa ispitanih muškaraca kretala unutar uobičajenih 10 do 15 centimetara.

Otkriveno je da muškarci s većim penisima imaju i veće samopouzdanje, bolje zdravlje i zadovoljniji su svojim životom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi