NOVI TALENT

Velečasni Sudac besplatno dizajnira vile, sobe i frizeraje

Zlatko Sudac

Zlatko Sudac

Izvor: Pixsell / Autor: Zoran Grizelj/Vecernji list

Na pomolu je nova ekskluziva iz života vlč. Zlatka Sudca, a zove se umjetničko-duhovni dizajn stambenih i javnih prostora

Dosad nepoznat dizajnerski rad karizmatičnog svećenika objavio je njegov internetski portal www.velecasnisudac.com, a sam vlč. Sudac potvrdio je za Večernji list da je riječ o dijelu njegova života za koji gotovo nitko nije znao, osim nekoliko prijatelja kojima je okružen.

'Zahvalan sam svima koji su mi omogućili da radim u njihovim prostorima, da oblikujem njihove prostorije, namještaj, rasvjetu... Sve sam radio bez ikakva honorara i naknade. Štoviše, zahvalan sam upravo na toj činjenici da sam mogao u stvarnom prostoru raditi na dizajnerskim studijama za budući pastoralno-duhovni centar Milosrdnog Isusa', rekao je vlč. Sudac za Večernji list.

Umjetničko-duhovnim dizajnom Sudac je zaokupljen zadnje dvije-tri godine tijekom kojih je intervenirao u više javnih i privatnih prostora, poput hotela Garni u Velikoj Gorici, frizerskog studija Zanetti u središtu Zagreba, obiteljskih vila, raznih urbanih stambenih i poslovnih prostora, wellnessa, potkrovlja.

'Želja mi je u svakodnevni prostor, od obiteljskog stola do bračne ložnice, današnjem tehniziranom, raščovječenom i racionalističkom čovjeku unijeti ozračje intuitivnog, suptilnog, duhovnog i nadasve sakralnog. Život je svet i samim življenjem u nekom prostoru posvećujemo ga', kaže vlč. Sudac, dodajući da mu je želja da u realizaciji njegovih dizajnerskih ideja sudjeluju isključivo hrvatske tvrtke.

'Projekt duhovnog centra Milosrdnog Isusa posve je arhitektonski osmišljen, napravili smo cijeli elaborat i želimo da naše tvrtke sudjeluju u njegovoj gradnji, da čak proizvode i organsko staklo, od kukuruza, koje je razgradivo, a koje se radi u Italiji', kaže Sudac. Kao i u svojim slikama, a osobito u vitrajima, Sudac je zadržao svoj prepoznatljiv stil odraza, žarenja i bljeska, pa u otvorene prostore intenzivnih boja intervenira visokim sjajem bijelih ploha, mramora i lakiranog bambusa, vakuumiranoga stakla i ogledala, brušenoga i organskog stakla, kromiranih metalnih dijelova, zlata i Swarovski kristala. Dakako, svaki dio je unikatan i napravljen je njegovom rukom i u svaki se proizvod nastoji unijeti simbolična duhovna poruka.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi