VRIJEME ZA PROMJENE

Uz ovo vam seks nikad više neće biti dosadan

15.11.2013 u 11:34

Bionic
Reading

Nije normalno prestati voditi ljubav u dugoj vezi, a evo kako možete raspiriti vatru u krevetu

CNN je nedavno objavio podatak da je čak 40 milijuna Amerikanaca upalo u seksualnu rutinu, a vjerojatno je slična situacija i u drugim zemljama. Terapeuti objašnjavaju kako su mnogi razlozi parove doveli do dosade u krevetu - od nerealnih očekivanja do stresnog načina života.


Upitate li prosječnog roditelja što bi najviše želio raditi u krevetu, većina će odgovoriti da žele san.
Dobar seks je rezultat truda, a ne dar s neba.

Britanska terapeutkinja Tracy Cox nudi savjete što učiniti da pokrenete svoj seksualni život iz zone dosade.

1. Prestanite vjerovatida je normalno da dugo ne želite seks. Naravno, želja se smanjuje što ste dulje u vezi, ali nije dobro slegnuti ramenima i pomiriti se da se to ionako događa. Preokrenite rutinu. Sve što morate učiniti je poželjeti da isprobate.

2. Vaš odnos i seksualni život su povezani. Većina parova podcjenjuje utjecaj svog seksualnog života s odnosom i obrnuto. Uložite li i napor u spavaćoj sobi, vaša će se veza poboljšati; potrudite li se uljepšati odnos, imat ćete bolji seks.

3. Reagirajte na impulse. Na početku veze, želja za seksom je jaka i taj je osjećaj teško propustiti. Kasnije želju više osjećamo kao treperenje plamena nego kao bijesni požar strasti. Budite usredotočeni na te impulse i reagirajte na lagane titraje. Što duže čekate između prvog impulsa i samog čina, manje je vjerojatno da ćete djelovati.

4. Posjetite liječnika opće prakse kako biste provjerili svoje zdravlje i raspitali se utječu li neki lijekovi na vaš libido.

5. Vodite dnevnik seksa. Zapišite svoje erotske misli, prisjetite se što ste radili na početku. Obnovite ono što ste nekad voljeli raditi, ali ste zaboravili. Neka se svatko od vas prisjeti pet stvari koje vam nedostaju, a običavali ste nekad činiti zajedno, stavite prijedloge u zdjelu i izvadite po jednu ceduljicu svaki tjedan.

6. Uvedite igračke krevet - po mogućnosti dobar vibrator. Muškarci su više motivirani za seks, jer lakše postižu orgazam. Većina žena lakše dolazi do orgazma s vibratorom, pa će pomagalo pomoći i vama i vašem partneru.

7. Povećajte broj seksualnih odnosa čak i ako vam se u početku to ne sviđa. Ako zajedno gledate televiziju, zašto se ne biste potrudili rasplamsati vatru? Redoviti seks povećava tjelesnu proizvodnju testosterona koji čini da se osjećate seksi.

8. Razgovarajte o tome. Dogovorite pakt da razgovarate otvoreno i iskreno o svojim potrebama i željama te odlučite da nećete strogo suditi o prijedlozima svog partnera.

9. Koristite erotiku: gledajte seksi filmove, čitajte seksi knjige, gledajte seksi slike. Fokusiranje na seks čuva vaš libido na visokoj razini, piše MailOnline.