KORISNO JE ZNATI

Uz ove učinkovite beauty savjete sačuvat ćete mladenački izgled i u pedesetima

30.05.2023 u 15:07

Bionic
Reading

Mladenački izgled i svjež ten bez puno bora i iznad pedesete? Da, moguće je ako pribjegnete određenim metodama njege kože koji rezultiraju nevjerojatnim anti-age rezultatima

Prvi znakovi starenja, kao što su bore, pigmentacijske mrlje, suha tekstura kože i gubitak kolagena, najuočljiviji su u srednjim godinama.

Stoga mnoge žene starije od 50 godina nastoje rutinu njege lica prilagoditi svojim individualnim potrebama.

Beauty stručnjaci otkrivaju koji su rituali njege najbolji kad se radi o blistavom i mladolikom izgledu i kad prijeđemo pedesetu - od najboljeg načina za smanjenje vidljivosti bora pa do najučinkovitijih osvježavajućih krema, seruma i maski što podižu lice i čine ga svježijim.

Pravilno čistite lice

Zrelu kožu treba tretirati blagim sredstvom za čišćenje, onim koje neće skinuti prirodnu masnoću te iritirati suhu i osjetljivu kožu. 'Nakon početnog čišćenja uljem za uklanjanje šminke, koristim kremu za čišćenje, zatim isperem mlakom vodom i osušim kožu tapkajući je mekim ručnikom', objašnjava dr. Wexler. Za održavanje pH ravnoteže nakon čišćenja dermatologinja Joanna Czech pak preporučuje korištenje tonika.

Ne zaboravite na piling

Piling? Da, ali ne previše! I fizički i kemijski pilinzi (AHA i BHA) mogu se koristiti na zreloj koži, ali budite oprezni. 'Da, piling je neophodan, ali nemojte pretjerivati. Kod žena starijih od 50 godina vanjski sloj kože postaje tanji i delikatniji', upozorava dr. Czech. Kako bi se izbjegla iritacija, ona preporučuje da budete oprezni s fizičkim pilinzima koji mogu uzrokovati mikropoderotine na epidermisu ako se nepravilno koriste.

  • +3
Julia Roberts Izvor: Profimedia / Autor: Matt Baron/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Za sigurno uklanjanje mrtvih stanica kože dr. Wexler preporučuje nježan piling, i to ne više od tri puta tjedno, a potom korištenje nježnog eliksira s umirujućim sastojcima poput ceramida i kamilice. Za blagi kemijski piling isprobajte Powerglow Peel Squares M-61 s glikolnom i salicilnom kiselinom, vitaminom K za zacjeljivanje ožiljaka od akni i ekstraktom borovnice koji produbljuje tonus kože, a svi su ti sastojci dovoljno nježni za svakodnevnu upotrebu. Ili pak možete jednom tjedno lice tretirati pilingom kao što je Drunk Elephant's resurfacing TLC Sukari Babyfacial jer sadrži 25 posto AHA kiseline s mješavinom glikolne, vinske, mliječne i limunske kiseline.

Priuštite si masažu lica

Svakodnevna masaža lica čini čuda za kožu svih dobi, ali je posebno korisna za onu zrelu. Oblikuje mišiće lica (što znači izraženije jagodične i čeljusne kosti) i smanjuje zadržavanje tekućine, poboljšava cirkulaciju i izmjenu stanica, učvršćuje tkiva i povećava proizvodnju kolagena. On je, naime, nosivi okvir naše kože - ono što joj osigurava strukturni integritet, a kako se koncentracija kolagena smanjuje, ona postaje opuštenija, opuštenija i s borama', rekla je Rochelle Weitzner, osnivačica i izvršna direktorica Pause Skincarea, kozmetičke linije dizajnirane za žene koje prolaze kroz menopauzu.

Budući da žene u menopauzi doživljavaju dramatično smanjenje sinteze kolagena, Weitzner je razvila poseban alat za stimulaciju fibroblasta, stanica koje ga proizvode. Koristeći vrhove prstiju ili alat kao što je Pause's Fascial Stimulator Tool, mišići lica se gnječe i oblikuju duž linije čeljusti te prema jagodicama, ispod očiju i preko čela. Za dodatno pojačanje, na kraju uzmite kockice leda namočene u protuupalni zeleni ili čaj od kamilice i zatim njima klizite po koži.

Poradite na dodatnoj vlazi

Kako ulazimo u 30-e i 40-e, razina hijaluronske kiseline u tijelu počinje se smanjivati, čineći vidljivijima fine linije i duboke bore. Kad se primjenjuje topikalno, hijaluronska kiselina može pomoći u obnavljanju i zadržavanju stanične vlage (sadrži 1000 puta više vode od svoje težine), zbog čega je česta u serumima i hidratantnim kremama - osobito u formulama za zrelu kožu.

Da bi se bogati serum i krema u potpunosti upili, potražite hidratantnu kremu prožetu sastojcima koji pomažu oponašati i obnoviti barijeru kože, kao što je DeliKate Kate Somerville, proizvod za njegu kože koji kombinira ceramide i poseban peptidni kompleks za ublažavanje iritacije i smanjenje crvenila.

Sjajan je proizvod i Diorov revitalizirajući Intense Rescue Age-Delay, intenzivan i obnavljajući uljni serum koji jača prirodnu barijernu funkciju kože, pomaže u zadržavanju razine vlage i sprječava njeno isušivanje.

Pažljivo tretirajte bore i hiperpigmentacije

Za bore, hiperpigmentacije i nevidljiva fotooštećenja Wexler preporučuje korištenje proizvoda s retinolom, derivatom vitamina A koji, kada se lokalno primjenjuje, potiče obnovu kože, poboljšava tonus, uklanja hiperpigmentacije i pomaže u proizvodnji kolagena. Dr. Wexler također ističe da retinol može biti osobito koristan za kožu oko očiju bez sjaja jer, u kombinaciji s peptidima, stimulira regeneraciju kolagena, što zauzvrat pomaže elastičnosti tkiva, kaže ona.

Drugi ključni sastojak za osvježavanje tena i brisanje pjega od sunca je vitamin C, jer pomaže u borbi protiv oštećenja, oksidativnog stresa i starenja kože uzrokovanih slobodnim radikalima. Taj snažan antioksidant djeluje i protiv hiperpigmentacije, ističe dr. Wexler.

Važno je napomenuti da su najjači oblici vitamina C osjetljivi na izlaganje svjetlu i stoga se moraju koristiti uz UV-A/UV-B zaštitu. Kako biste zaštitili kožu od raka kože i oštećenja (fine linije, duboke bore, mrlje, promjena boje i abnormalnosti teksture), trebali biste svakodnevno koristiti kremu za sunčanje s minimalnim zaštitnim faktorom 30.

MAYE MUSK

Majka jednog od najbogatijih ljudi na svijetu itekako zna spojiti trendi komade

Pogledaj galeriju

Maska ​​za lice za optimalne rezultate

Maske za lice iznimno su bitne za hidrataciju i pružanje dodatnih terapeutskih svojstava zreloj koži, a nikako nemojte zaboraviti ni vrat i dekolte. Ako je koža iznimno suha ili želite glatkiji i čvršći ten za posebnu priliku, odlično je rješenje maska za učvršćivanje visokog učinka, kao što su Natura Bisse Diamond Mask i Strivectin Powerlift Instant Tightening Mask, puna hijaluronske kiseline i peptida. Za tretman protiv natečenosti preporučuje se tretman hlađenja također prožet peptidima za punjenje, kao što je Skyn ​​​​Iceland Hydro Cool Firming Face Gels, koji se može koristiti za 'peglanje' bora na čelu i tzv. smijalica.