BEZ STRESA

Uz ove korisne savjete zaboravit ćete na jutarnje muke i vječiti stres oko odijevanja

08.01.2021 u 06:30

Bionic
Reading

Ako ste i vi ujutro obično izvan sebe te nervozno prekopavate u potrazi za omiljenom haljinom ili hlačama koje ste željeli odjenuti te uvijek iznova svečano donosite odluku kako ćete navečer osmisliti stajling, onda će vam koristiti ovih pet savjeta za slaganje savršenih kombinacija

Planiranje uvelike olakšava svakodnevicu, no ako ste i vi među onima koji uvijek ujutro proživljavaju stresne situacije u potrazi za idealnom odjevnom kombinacijom, otkrivamo nekoliko najčešćih pogrešaka i kako ih uspješno otkloniti.

1. Nemate nikakav plan

Hlače ne odgovaraju obući, kao ni džemper, pa se presvlačite još tri puta i niste zadovoljni. Na kraju ste nervozni, nezadovoljni stajlingom i, naravno, opet kasnite. Zvuči poznato?

Rješenje: Uvijek prvo odaberite gornji komad poput majice, bluze ili džempera, zatim suknju ili hlače i tek onda sako, prsluk ili nešto slično, pa tek pri kraju odlučite se za obuću. U čemu je poanta? Svatko tko sustavno slaže svoj stajling, manje je vjerojatno da će se izgubiti u mnoštvu mogućih kombinacija. Cijela stvar itekako drži vodu ako ste u stisci s vremenom.

2. Imate previše izbora

Ujutro stojite 'ludi' u donjem rublju ispred prepune garderobe i ne vidite ništa što biste odjenuli. Zvuči poznato, zar ne?

Rješenje: Vaš ormar zahtijeva radikalnu organizaciju. Podijelite svoju garderobu na 'može se nositi na poslu' i 'samo za slobodno vrijeme'. Na taj je način velik izbor razumno ograničen.

3. Trošite previše vremena

Moda je nepredvidljiva, pa tako nekad ako samo brzo nabacite nešto na sebe, rezultat može biti nevjerojatan, a ako pola sata zbunjeno stojite ispred zrcala i ogledavate se sa svih strana, outfit ne mora nužno biti fantastičan.

Rješenje: Svatko tko predugo razmišlja o svojoj odjeći počinje uočavati brojne nedostatke te postaje nesiguran, presvlači se desetak puta, da bi u konačnici bio nezadovoljan. Stoga vjerujte svojim instinktima i ne razmišljajte previše. Napokon, moda bi prije svega trebala biti zabavna.

4. Pogrešan odabir obuće

Kako bi svaki stajling bio savršen, obuća je ona točka na 'i' koja će ga učiniti moćnim ili jadnim. Ako vas čeka puno posla, nemojte nositi one vratolomne stilettice koje niste mjesecima stavili na stopala jer vam mogu dan učiniti paklenim.

  • +2
Olivia Palermo Izvor: Profimedia / Autor: BrosNYC / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Rješenje: Zapitajte se kakav je dan pred vama, hoćete li puno vremena provesti u pokretu? Imate li dodatnih obveza koje morate obaviti? Pa prije nego što odaberete obuću, budite svjesni kakav će vam biti dan - ili uzmite drugi par sa sobom.

5. Nemate rezervne outfite

Prošli tjedan nosili ste nekoliko stajlinga kojima ste bili jako zadovoljni, no u jutarnjoj žurbi odjednom se ne možete sjetiti što ste točno imali na sebi?

Rješenje: Evo ideje - kad god osmislite look u kojem se osjećate ugodno i samopouzdano, snimite selfie. Ili možete omiljene komade odjeće u kojima se osjećate dobro složiti zajedno u ormaru. Pa ukoliko jutro opet postane stresno, zahvaljujući fotografijama imat ćete pomoć i nadahnuće te sve možete brzo pronaći u ormaru.

  • +9
Ashley Roberts Izvor: Profimedia / Autor: Alan West / Goff Photos / Profimedia