PROCVAT NUTRIKOZMETIKE

Uz Innéov proizvode do zdravije kože i kose

06.04.2011 u 12:00

Bionic
Reading

Većina ljudi zna smjernice zdrave prehrane, ali im je teško u potpunosti ih slijediti. Tako se često događa da je količina hranjivih tvari koju unesemo hranom u tijelo nedovoljna ili da su pak naše potrebe za određenim hranjivim tvarima povećane, pa stoga danas jednostavno posežemo za dodacima prehrani. Razvoj nutrikozmetike je rezultat bliske suradnje kozmetičke i prehrambene industrije. U posljednjih deset godina, nutrikozmetika je doživjela izuzetan procvat, a bavi se zdravljem koje djeluje iznutra

'Dodaci prehrani često su različite kombinacije vitamina, minerala i probiotika. Uz njihovu pomoć možemo podići opći imunitet organizma, ali i ispraviti određene nedostatke tijela (npr. očistiti kožu, ojačati kosu, detoksicirati tijelo...)', objasnila je nutricionistkinja Darija Vranešić Bender.

Stručnjaci, koji se bave ovim područjem odgovaraju na pitanja, koje tvari i na koji način je potrebno unositi u dublje slojeve kože, s obzirom da kreme i ostali preparati kojima tretiramo kožu nemaju tako intenzivan učinak na tako duboke slojeve kože. 'Kožu nije dovoljno njegovati samo izvana obzirom na ograničenu raspoloživost i mogućnosti apsorpcije sastojaka iz krema, nego je nužno djelovati na procese unutar organizma. Najbolji rezultati po pitanju zdravlja i izgleda kože postižu se upravo kombinacijom vanjske primjene preparata i nutrikozmetike te zdrave prehrane', ističe specijalistica dermatologije dr. Sanja Petek Modrić.

L 'Oreal je svoju stručnost na području biologije kože i kose udružio sa stručnjacima tvrtke Nestlé, koja je lider na području prehrane, te su zajedno stvorili Laboratorije Innéov. U razvoju proizvoda Innéov uključili su stručnjake sa područja nutricionizma, dermatologije i farmacije.

Proizvodi Innéov temelje se na inovativnim i patentiranim kombinacijama hranjivih tvari koje štite iznutra, obnavljaju i potiču stanične procese u koži i kosi, čime doprinose svakodnevnoj ljepoti. Innéov je postao referenca na najvažnijim dermatološkim kongresima, na kojima se njihova istraživanja predstavljaju i o kojima se raspravlja. Sa 6 proizvoda, koji su trenutno dostupni na hrvatskom tržištu, Innéov je postao vodeći europski brand za oralnu kozmetiku koji je dostupan u ljekarnama.

•Innéov PROTIV STARENJA I ZA ČVRSTOĆU KOŽE - popravlja kožu bez sjaja i smanjuje bore te poboljšava čvrstoću kože.
•Innéov D-TOX ZA KOŽU S NEPRAVILNOSTIMA – obnavlja nepravilnosti na licu i vraća koži sjaj.
•Innéov OSJETLJIVOST NA SUNCE – poboljšava staničnu obranu kože od štetnih UV zraka.
•Innéov ANTIOX CJELOVITA PRIPREMA ZA SUNCE – stvara lijep, pa čak i preplanuo ten.
•Innéov ZA GUSTOĆU KOSE – zaustavlja prekomjerno ispadanje kose i povećava gustoću kose.
•Innéov ZA PERUT – predstavlja revolucionarno rješenje pri uklanjanju peruti.