PRIRODNA SNAGA

Uz Fortia jogurte osnažite imunitet i započnite dan uz zdrave navike

04.07.2022 u 11:28

Bionic
Reading

Užurbanost moderne svakodnevice uzrok je sve češćeg preskakanja doručka. Iako se nutricionisti slažu da je doručak jedan od najvažnijih obroka u danu, sve se češće događa da ga zbog obaveza i nedostatka vremena jednostavno – izostavimo.

No uz praktične i ukusne Fortia jogurte iz Vindije svoj doručak možete jednostavno popiti prije odlaska na posao ili ga praktično ponijeti sa sobom i tako si osigurati zdrav i ukusan obrok, koliko god da vam se žurilo. Stara poslovica kaže da se po jutru dan poznaje, a vi učinite nešto dobro za svoj imunitet te započnite jutro uz zdrave 'z bregov Fortia jogurte!

Znate li koje sve nutrijente trebate svakodnevno unositi u svoj organizam?

Brojni su faktori koji utječu na snagu našeg imuniteta, a neki od njih su redovita tjelesna aktivnost, kvalitetan san te definitivno zdrava i raznovrsna prehrana. Takva uravnotežena prehrana podrazumijeva umjerene i raznovrsne obroke kako biste osigurali adekvatan unos mikronutrijenata kao što su vitamini A i B skupine, vitamini C i D, magnezij, selen, cink, željezo, omega-3 masne kiseline, polifenol i beta glukan. Nebrojena znanstvena istraživanja potvrdila su kako je raznovrsna prehrana bogata voćem i povrćem neposredno povezana s jačanjem i normalnim funkcioniranjem imunološkog sustava.

'z bregov Fortia jogurti sadrže vitamine A i D3 koji pozitivno utječu na brojne segmente našeg zdravlja i imuniteta. Vitamin A prvi je otkriven vitamin topljiv u mastima, a važan je za normalno funkcioniranje i očuvanje zdravlja očiju, podržava razvoj stanica te je nužan za žensko reproduktivno zdravlje. S druge strane, vitamin D poznatiji i kao sunčani vitamin, igra ključnu ulogu u regulaciji metabolizma kalcija u organizmu te je važan faktor u održavanju kose i noktiju zdravima. Uz svega 330 grama Fortie osigurat ćete čak 50% preporučenog dnevnog unosa vitamina A i D3.

Voće i dobre bakterije kao podloga snažnog imuniteta

Iako su voće i povrće nezamjenjiv dio ljudske prehrane, kako bismo ga pripremili na zanimljiv i ukusan način, često je potrebno izdvojiti dosta vremena pa često u žurbi jednostavno preskočimo ove namirnice. Iako ništa ne može u potpunosti zamijeniti svježe voće i povrće, moguće je u svoju prehranu ubaciti zdrav i ukusan međuobrok i tako osigurati dio važnih nutrijenata svaki dan.

Osim prijeko potrebnih vitamina iz voća, Fortia jogurti sadrže i dobre bakterije L.casei koje pomažu održavanju zdrave mikroflore u crijevima, što u konačnici utječe na brojne procese u našem tijelu, a pogotovo na imunitet. Iako pri pomisli na bakterije često imamo percepciju da se radi o nečem negativnom, naše tijelo dom je milijunima „dobrih“ bakterija koje među ostalim, sačinjavaju našu crijevnu mikrofloru i ključne su za njihovo funkcioniranje. U samo 1 ml Fortia jogurta možete pronaći čak 108 dobrih bakterija, a dodatak inulina dodatno potiče rast i aktivnost ovih prijeko potrebnih bakterija.

Bilo da ste tradicionalist ili volite zaintrigirati nepce maštovitim voćnim okusima, u širokoj paleti Fortia okusa zasigurno možete pronaći onaj koji vam odgovara – natur, jagoda-grožđe-crni ribiz, višnja, borovnica-bazga i žitarice. Odaberite okus i pakiranje koje vam najviše odgovara i započnite jutro na zdravi način – uz 'z bregov Fortia jogurte.

Jogurti s dobrim bakterijama Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo