Zagrebački velesajam

Ususret jeseni na Zagrebačkom Velesajmu

08.09.2011 u 15:27

Bionic
Reading

U okviru Jesenskih sajmova na Zagrebačkom velesajmu od 14.-18. rujna održavaju se sajmovi: MYSTIC, 2. međunarodni sajam alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti, Kolektivne izložbe stranih zemalja i Široka potrošnja

U tradicionalnom projektu Zemlje-partner posebno ističemo da je na Kolektivnim izložbama stranih zemalja ovogodišnja Zemlja partner – Poljska, koja će predstaviti svoje gospodarske, kulturne, etnografske i gastronomske specifičnosti. Značaj je još veći uzimajući u obzir činjenicu predsjedanje Poljske Europskom Unijom. Najavljujemo i Bilateralni seminar na temu: „Unaprjeđenje gospodarske suradnje između Hrvatske i Poljske“ na kojem će se održati prezentacija poljskih gospodarskih institucija kao i predstavljanja od strane MINGORP i HGK-e. Očekujemo jako dobre rezultate od ovih susreta budući su predviđeni i individualni susreti hrvatskih i poljskih gospodarstvenika.

Jesenske sajmove otvoriti će gospodin Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske koji ujedno daje punu podršku prijateljskoj suradnji i gospodarskom povezivanju Poljske i Hrvatske.

Više o Jesenskim sajmovima, kliknite ovdje.

 

Mystic - Živjeti bez predrasuda!
2. međunarodni sajam alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti održava se pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba, g. Milana Bandića.
Moto Mystica je ujedno i poziv svima da ga posjete: „Uvijek postoji alternativa, samo ju treba prepoznati, prihvatiti bez predrasuda i primijeniti“.
Na Mysticu - najznačajnijem nekonvencionalnom eventu u regiji: možete dobiti odgovore na mnoga pitanja: Postoji li uopće zdrava hrana? Lijekovi ili priča o obmani? Svijest kao neiscrpan izvor – kako ju kontrolirati? Doći će na svoje svi koji žele čuti više o Tantri. Pitamo se da li uopće postoji zdravo stanovanje? Želite vidjeti kako izgleda Feng Shui na djelu? Paviljon 6 uredili smo upravo po pravilima Feng Shui-ja. Rasvijetlit ćemo misterij Atlantide, pričati o Egzorcizmu i približiti vam tehnologiju za novo doba – Žezla. U subotu popodne na rubu znanosti – druženje rezervirano sa Krešimirom Mišakom. Očekuju vas razne radionice – Bubnjanje; Dah, oda, zvuk i još mnogo drugih interesantnih događanja.

 

Veliku znatiželju izazvati će i koncert gongova i etno instrumenata sa 16. na 17. rujna 2011. koji će se održati pod nazivom „Dobro dolazi“ te će biti upriličena i cjelonoćna, sedmosatna svirka na gongovima - Gong Puju.
Mystic će od 16. – 18. rujna 2011. godine biti središnje međunarodno mjesto okupljanja znanstvenika i stručnjaka iz područja nekonvencionalne medicine iz cijele regije. U Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma uz punu podršku HUPED-a, održati će se 9. hrvatski kongres o suradnji klasične i nekonvencionalne medicine s sudjelovanjem mnogih stručnjaka iz različitih područja konvencionalne i nekonvencionalne medicine.