PRVI IMITATOR ŽENA

Umro britanski komičar La Rue

01.06.2009 u 18:00

Bionic
Reading

Komičar Danny La Rue koji je svojedobno bio najbolje plaćeni zabavljač u Velikoj Britaniji, a proslavio se imitiranjem žena, umro je u 81. godini od raka

Britanska legenda satire Danny La Rue umro je u 81. godini nakon kratke bitke s rakom. 'Dogodilo se to mirno, u snu, jučer nešto prije ponoći', rekla je glasnogovornica, dodajući da je pored njega bila životna suputnica Annie Galbraith.

La Rue je stekao svjetsku slavu u sedamdesetim i osamdesetim godinama kao prvi imitator žena i sebe je opisivao kao 'komičara u haljini'.

Jedno je vrijeme bio i najbolje plaćeni zabavljač u Velikoj Britaniji, a 2002. godine za svoje zasluge primio je orden reda Britanskog Carstva.

Danny La Rue rođen je u Corku, u Irskoj, kao Daniel Patrick Carroll, a s majkom se preselio u London kada mu je bilo devet godina.

Karijeru je započeo zabavljanjem britanskih trupa u Singapuru pred kraj Drugog svjetskog rata, da bi kasnije postao kabaretska zvijezda West Enda. Također je prvi glumac koji je nosio periku i haljinu izvodeći ženske skečeve pred engleskom kraljicom.