In&Out

Ultimativni vodič: Ova tri modela visokih čizama vrući su trend, a ove definitivno možete prekrižiti

11.10.2021 u 15:33

Bionic
Reading

Početak jesenskih kiša službeno je otvorio sezonu visokih čizama. Premda su gradskim ulicama zavladali omiljeni combat modeli, prava je šteta zapostaviti elegantnije modele s potpeticom koji su savršen odabir za posebne prigode, izlaske i večernja druženja. Ovaj modni vodič otkriva koji modeli elegantnih čizama su u trendu, a koji modeli to više nisu

I dok su robusni, combat modeli modni izbor broj jedan za dnevne kombinacije, za nešto elegantnije stajlinge tu su modeli s potpeticama.

Ako želite biti u trendu, bacite oko na ova tri modela, a druga tri radije preskočite.

  • +7
Trendi čizme Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Nose se uske čizme - zaboravite na široke modele

Širi modeli čizama koji opušteno stoje oko listova ove sezone padaju u zaborav, a na modnu scenu nastupaju vrlo elegantni, uski modeli koji uz nogu pristaju poput druge kože. Ove jesenske trendi čizme koje prianjaju čvrsto uz nogu dolaze u obliku vrlo izazovnih modela preko koljena ili pak u nešto suptilnijem obliku modela koji sežu do gležnjeva, a može ih se naći i u obliku 'čizama čarapa'. U svakom slučaju – čizme koje djeluju poput druge kože noge stavljaju u prvi plan čineći ih vrlo vitkima i dugima.

U trendu su čizme do koljena; kaubojske čizme ostavite u ormaru

Trend čizama do koljena obilježit će hladnu sezonu pred nama. Hit modele odlikuje visina do koljena te srednje visoka potpetica, bilo četvrtasta ili tanka, a dizajn dolazi u različitim izgledima koji se protežu od klasične crne to bež nijansi, kroko uzorka pa do kombinacija dvije blok boje. Čizme do koljena vrući su trend ove sezone, a vrlo lako se mogu nositi uz traperice širokih nogavica, ali i mini suknje i haljine. Međutim, kaubojske čizme ove sezone ostavite da odspavaju zimski san - trenutno smo zasićeni izgledom Divljeg zapada i radije ostavite za kombinacije s boemskim haljinama za topliji dio godine.

Furaju se mini gležnjače, no ove sezone preskočite životinjske uzorke

Vladajući trend je minimalistička moda jer pročišćeni izgledi djeluju vrlo chic i elegantno bez puno napora. Upravo se taj trend preljeva na hit modele visokih čizama za koje ove sezone vrijedi 'manje je više'. Vrući modeli imaju jednostavni dizajn u klasičnim bojama poput crne, boje konjaka i čisto bijele, s blok petom i bez pretjeranih detalja. Četvrtasti oblik ovom minimalističkom dizajnu daje vrlo moderan pečat. Ovi modeli čista su suprotnost do sada vrlo popularnim modelima životinjskog printa, poput uzorka leoparda i zebre, te se nevjerojatno lako kombiniraju sa svakodnevnim stajlinzima.