modni vodič

Nema sumnje, ove čizme su najveći hit sezone, a dobro se slažu baš sa svime iz ormara

07.10.2021 u 12:33

Bionic
Reading

Vrlo praktične gležnjače s vezicama jedan su od onih modela koji ćete nositi iz godine u godinu. Ovaj model cipela bespogovorno će se dobro slagati baš svime u vašem ormaru

Otporne i na najizazovnije vremenske uvjete i prije svega vrlo praktične, klasične crne gležnjače nikada ne izlaze iz mode. Iako ih se rijetko predstavlja kao najpoželjniji modni trend, ovaj model cipela je sveprisutan. Međutim, ovogodišnje dizajnerske kolekcije pod svjetlo reflektora stavile su upravo zdepaste gležnjače te ih predstavili sezonskim top modelom, a modna publika objeručke ih je prihvatila te pokazala kako ih se može kombinirati doslovce uz sve.

I dok glomazne čizme s debljim potplatima inspiraciju vuku od tradicionalnih, vojničkih čizama te punk-rock modela, najnoviji modeli izlaze izvan okvira tradicionalne estetike glomaznosti i robusnosti. Hit modeli gležnjača i dalje su vrlo robusni, no grunge combat čizme nevjerojatno se lako spajaju s vrlo različitim stajlinzima, uključujući i one iznimno ženstvene, poput sanjivih, slatkih i tako nježnih haljina.

  • +10
Combat čizme Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Oni koji pak žele statement komad rado će posegnuti za modelom kao što su Pradine gležnjače koje zahvaljujući dizajnu s ukrasnim džepovima dominiraju svakim stajlingom. S druge strane, onima koji naginju vječnoj klasici i modelu koji je doista bezvremenski, tu su dobro poznati Dr. Martens koji dolaze u širokoj paleti boja.

Bez obzira nosite li gležnjače s potpuno kontrastnim komadima, kao što su meke i ženstvene maksi haljine i kombinacije u pastelnim bojama, kombinirate li ih sa strukturiranom jaknom i širim hlačama ili se pak odlučite za stajling između te dvije krajnosti, nema sumnje – ova sezona je pravo vrijeme za military G.I. Jane izgled.

  • +4
Combat čizme na gradskim ulicama Izvor: Profimedia / Autor: Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Spoj nježnog i grubog

Premda su combat gležnjače savršen odabir za balansiranje između ženstvenog i buntovnog izgleda, Za ekstremni sukob ženstvenosti i grungea isprobajte ovu kombinaciju: prozračna i voluminozna haljina te gležnjače s platformom.

Osvježena klasika

Za manje strog izgled koji odiše klasičnim minimalizmom, posegnite za zemljanom paletom bojom, poput smeđe, bež i maslinaste te za sofisticiranim, bezvremenskim modelima poput strukturiranog balonera.

Cool kockice

Karirani uzorci i robusne combat čizme kreiraju sjajni grunge stajling. Popularni izgled iz 90-ih osvježite tako što ćete flanelsku košulju zamijeniti kariranom haljinom. Dobar izbor u ovom slučaju su modeli Dr. Martens i dodajte maramu oko vrata i spremni ste za rock and roll.

Odvažne boje i modeli

Stajlinzi odvažnih boja zahtijevaju jednako tako upečatljivu cipelu. Dobro krojene hlače razigrane nijanse i jaknu u boji kombinirajte snažnim moto čizmama, poput Pradinog modela koji dolazi s praktičnom mikro torbicom.

Za dan i večer

Stroge vojne čizme nikada nisu tako elegantne kao kada ih se kombinira s elegantnom haljinom koja odiše uglađenom sofisticiranošću. Za ovu neočekivanu kombinaciju odaberite malo sjajniji model bez dodatnih detalja.

Monokromatska kombinacija

Onima koji su duboko u duši minimalisti, odaberite model combat čizama koji odgovara vašoj jednostavnoj estetici nesklonoj bojama koji se je stilski dominantan. Dobra kombinacija su kožne hlače s elegantnim čizmama do gležnja, što se tiče gornjeg dijela stajlinga, birajte svijetle, neutralne boje.

Odmak od crne boje

Ako su vam klasični crni modeli već malo dosadili, isprobajte cipele u svijetloj krem boji. Uz njih kombinirajte jednobojne stajlinge u pastelnim nijansama.

Inspiracija iz 90-ih

Inspirirajte se stilom Kate Moss iz 90-ih I odjenite svoju omiljenu svilenkastu haljinu s kratkim čizmama. Ova kombinacija sjajna je za slojevite kombinacije, a sve zaokružite trendi torbicom u obliku krosana.

Koža od glave do pete

Ako vam ponestane inspiracije, ovo je kombinacija koja uvijek pali – kožni izgled od glave do pete. Ako želite dodatno začiniti izgled, posegnite za visokim modelom čizama koji seže do ispod koljena.

Elegancija prije svega

Bilo da se vraćate u ured ili još uvijek radite od kuće, kombinacija elegantnog odijela i čizama je pun pogodak ove sezone.

Boemski izgled

Combat čizme možda nisu najočitiji izbor za volumioznu midi haljinu, no zajedno tvore doista zanimljiv stajling koji ćete rado ponoviti. Za hladnijih dana jednostavno ispod haljine navucite par neprozirnih crnih tajica.